SMF pomoć korisnicima: Prijavljivanje
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje

Kada se registrujete moći ćete da se, po prvi put, prijavite na forum. Posle toga, moći ćete da izaberete da li želite da budete stalno prijavljeni ili da se prijavljujete svaki put kada pristupite forumu.

  1. Prijavljivanje
    1. Prozor za prijavljivanje
    2. Brzo prijavljivanje
  2. Odjavljivanje
  3. Podsećanje (za lozinku)

Prijavljivanje

Bilo da ste novoregistrovani ili ste se samo odjavili prilikom prethodne posete, možete birati između prozora za registraciju i polja za brzo prijavljivanje.

Prozor za prijavljivanje

Na ovaj prozor (pristupa mu se kroz Prijavljivanje u glavnom meniju) naići ćete ne samo posle registracije, već i kada pristupite forumima i potforumima rezervisanim samo za članove. Zbog toga ćemo ga opisati detaljnije:

Prijavljivanje
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih minuta:
Prijavi me za stalno:
Zaboravili ste lozinku?


Polja Korisničko ime i Lozinka sama kažu šta treba upisati. Prijavi me za sledećih minuta predstavlja broj minuta za koji želite da budete prijavljeni, odnosno, rok trajanja kolačića u kome je to zabeleženo. Po isteku ovog roka moraćete ponovo da se prijavite. Nije preporučljivo upisati dug rok ako delite svoj računar sa drugim korisnicima, koji bi zbog toga mogli da pristupe vašem nalogu na forumu. Ako sami koristite računar verovatno ćete odabrati Prijavi me za stalno kako ne biste morali svaki put da prolazite kroz ovu proceduru.

Brzo prijavljivanje

Iako se mesto gde se nalazi polje za brzo prijavljivanje razlikuje od foruma do foruma, trebalo bi da je prisutno na svim njihovim stranama. U predefinisanoj temi SMF-a nalazi se u sekciji koja se može sakriti, pri vrhu strane, ali može biti i pri dnu, ako je tema bazirana na starom YaBB SE forumu. Ako ne vidite ovo polje, možda je sekcija sakrivena (kliknite na ikonicu "+" da je otkrijete) ili brzo prijavljivanje uopšte nije dozvoljeno (u tom slučaju možete se prijaviti preko prozora za prijavljivanje u glavnom meniju) ili ste već prijavljeni (u glavnom meniju biće link Odjavi se umesto Prijavljivanje!).


Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Kada koristite polje za brzo prijavljivanje upišite svoje korisničko ime, lozinku, izaberite dužinu sesije iz padajućeg menija i kliknite na Prijavljivanje (Login). Molimo, imajte na umu da Zauvek, kao i Prijavi me za stalno, jednostavno znači da će vas računar zapamtiti kao prijavljenog sve dok se ne odjavite, a ne da morate biti stalno na vezi!

Odjavljivanje

Kada završite sa pregledanjem foruma, možda ćete poželeti da se odjavite. Ako vaš računar koriste i drugi može biti nezgodno ostaviti ga prijavljenim. Da se odjavite izaberite opciju Odjavi se u glavnom meniju i forum bi trebalo da vas odjavi, prebaci u goste, ukloni vaše korisničko ime iz liste prisutnih korisnika, i spreči druge da ga koriste.

Podsećanje (za lozinku)

Ako pokušavate da se prijavite ali ste zaboravili ili izgubili lozinku, možete je dobiti ili zameniti drugom pomoću alatke "zaboravljena lozinka" kojoj pristupate linkom Zaboravili ste lozinku? u prijavljivanje -prozoru.

podsećanje
Ne možete da povratite svoju lozinku ali možete da postavite novu posećivaćem linka koji vam je poslat e-mail-om. Imate i opciju odabira nove lozinke odgovaranjem na svoje tajno pitanje.
Korisničko ime/E-mail:

Možete upisati, ili svoje korisničko ime, ili i-mejl adresu (potvrdite odgovaraćuju opciju) i kliknite na dugme Pošalji da bi sebi poslali i-mejl sa linkom za resetovanje vaše lozinke. Slanje i-mejla možete izbeći ako ste u svom profilu odredili tajno pitanje i odgovor (potvrdite Postavi mi moje pitanje), ali vodite računa o tome da svako može pokušati da odgovori na to pitanje i prijavi se pod vašim imenom ako uspe da pogodi odgovor koji ste upisali. Zato izaberite neko pitanje na koje odgovor samo vi znate i nije ga lako pogoditi! (Na primer, pitanje: Koja je prva boja duge? - bio bi loš izbor!)

UvodRegistracijaPrijavljivanjeProfilPisanje porukaPrivatne porukePretraživanje