Angelina
|
 |
« poslato: April 21, 2011, 12:12:39 am » |
|
* S A D R Ž A J Anđeli pevaju Ah, moj doro Anđela Ajd' d' idemo, Rado Ako draga sretneš majku moju 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: April 21, 2011, 12:12:49 am » |
|
* ANĐELI PEVAJU Božićna pesma Stihovi: Nikolaj VelimirovićNoć prekrasna i noć tija, nad pećinom zvezda sija, u pećini mati spi, nad Isusom anđel bdi. Anđeli pevaju, pastiri sviraju, Anđeli pevaju, mudraci javljaju: Što narodi čekaše, što proroci rekoše, evo sad se u svet javi, u svet javi i objavi: Rodi nam se Hristos Spas za spasenje sviju nas. Aliluja, aliluja, Gospodi pomiluj! YouTube: Anđeli pevajuPesma je urađena saborno i u njoj učestvuju Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Divna Ljubojević, Jana Šušteršič, Jelena Pudar, Ljuba Ninković, Milan Djurdjević, Ljiljana Popović, Tijana Milošević, Ivan Bosiljčić, Tanja Bošković, Sonja Kolačarić, Neverne bebe i deca iz crkvenih horova.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Jul 16, 2011, 01:28:03 am » |
|
*
AH, MOJ DORO
Ah, moj doro, ah, moj doro, dobri doro, šta je tebi dodijalo: lako sedlo šimširovo, il' uzica pozlaćena, il' kamdžija biserlija?
Ah, moj gazdo, ah, moj gazdo, dobri gazdo, nije meni dodijalo lako sedlo šimširovo, nit uzica pozlaćena, nit kandžija biserlija,
već je meni dodijalo što ti ideš u mehanu, mene vežeš pred kafanu, čupam travu iz korena pijem vodu sa kamena, — to je meni dodijalo.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Novembar 27, 2011, 02:34:51 pm » |
|
*
ANĐELA Toma Zdravković
Anđela, zašto si tužna, Anđela, zašto si sama, Zašto dozivaš vetar kada dolazi maj? Anđela, za tebe imam sunce što daruje ljubav, Cveće, crvene ruže… Anđela dajem ti sve.
Samo ne tuguj nikad u proleće, Anđela moja. Čekaj da ti se vratim dok prođe maj. Anđela, zašto si tužna, Anđela, zašto si sama, Zašto dozivaš vetar kada dolazi maj?
Anđela, zašto si tužna, Anđela, zašto si sama, Zašto dozivaš vetar kada dolazi maj? Samo ne tuguj nikad u proleće, Anđela moja. Čekaj da ti se vratim dok prođe maj.
Anđela, zašto si tužna, Anđela, zašto si sama, Zašto dozivaš vetar kada dolazi maj? Anđela, kada dolazi maj...
Toma Zdravković — Anđela
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Decembar 02, 2011, 11:00:27 pm » |
|
*
AJD' D' IDEMO, RADO Dragiša Nedović
Ajd' idemo, Rado, ajd' idemo, dušo, ajd' idemo, bela Rado, dole do Morave. Da vidimo, Rado, da vidimo, dušo, da vidimo, bela Rado, kako čamac plovi. Čamac plovi, Rado, čamac plovi, dušo, čamac plovi, bela Rado, a krmar govori: "Ne udaj se, Rado, ne udaj se, dušo! Ne udaj se, bela Rado, još si dete mlado".
Pavle Stefanović — Ajd' d' idemo, Rado Miroslav Ilić — Ajd' idemo, Rado
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Maj 10, 2013, 11:41:58 pm » |
|
*
AKO DRAGA SRETNEŠ MAJKU MOJU muzika: Budimir Jovanović Buca tekst: M. Rafajlović
Ako draga sretneš majku moju rasplakaćeš tužne oči njene; saznala je da se nećeš udati za mene, a volela te je isto kao mene, ćerkom te je zvala jer nema rođene.
Da li ćeš je smeti pogledati kada budeš kraj nje prolazila? Dal' će tada na tvom licu biti rumenila? Dal' ćeš da se setiš davno prošlih dana kada si je majkom kao i ja zvala.
Ja ću drugu ljubav sebi naći zavoleću i nju kao tebe. Zaborav će prošlost skriti umiriću sebe, ali majka moja večno će da pati što se njenom snajom nikad nećeš zvati.
Tekst: singl "Ako, draga, sretneš majku moju" | izdanje: PGP RTB EP 11136 | decembar 1973.
Velibor Spužić Kvaka — Ako, draga, sretneš majku moju
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|