*
ZABORAVLJENA PRE VREMENA...Karijeru je započela u ansamblu "Đerdan", a na jednom njihovom nastupu upoznala je kompozitora i aranžera Danila Živkovića, koji je tragao za talentovanim pevačima, ne slutivši da će im se životni i profesionalni putevi ukrstiti.
...Publika će je pamtiti, ali ju je javnost, nažalost, davno zaboravila. I mnoge njene kolege koje se više nisu bavile pevanjem, država je zaboravila. I ne samo njih kao pojedince, već i ono što su svojim radom učinili za našu muziku. Pojelo ih je vreme devedesetih, turbo-folka i instant zvezda koje su novinske stupce punili nameštenim skandalima, a ne svojim glasom.
ZASLUŽILA JE DA BUDE UPAMĆENA
— Imala je nesrećnu porodičnu priču i to je doprinelo njenom stanju. Zaslužila je da bude upamćena, bila je jedna od najboljih ženskih vokala svih vremena. Vera je, nažalost, zaboravljena od stane naše javnosti, ali zato strane zvezde imaju prostora u našim medijima naširoko. To je naš nacionalni sindrom, da tuđe poštujemo više nego svoje.
Gordana Stojičević SMRT ĆERKE JE DOTUKLA
— Verina životna priča je tužna. Vera je od momenta ćerkine smrti prestala da postoji. Morala je da bude po bolnicama, a samim tim se udaljila i od svoje rodbine i prijatelja. Veoma sam je cenila, ona je bila žena posebnih vokalnih sposobnosti. Nažalost, nije samo ona zaboravljena. Tu su i Vasilija Radojičić, Nada Mamula, Staniša Stošić, Milan Babić, Milan Bogdanović… Svi oni su skoro neprimetno otišli, a decenijama su uveseljavali ovaj narod. Očigledno je narodni pevač nepriznata profesija kod nas.
Izvorinka Milošević NISMO TIKVA BEZ KORENA
— Znao sam da je dugo bolovala. Tokom čitave njene karijere nastupali smo zajedno, družio sam se sa njenim pokojnim mužem. Imala je neobično težak život, tu golgotu retko ko je prošao kada je naša branša u pitanju. Jeste Vera, kao i mnogi naši pevači zaboravljena, ali to je karakteristika naše nacije — tuđe je cenjenije nego naše. O našim pevačima kada okončaju život jako malo se zna, dok se o Vitni Hjuston, Ejmi Vajnhaus zna sve… Strašno! Pa nismo mi tikva bez korena. Ostavili smo trag kada je muzika u pitanju, i ne samo muzika. U Beogradu možete čuti muziku iz raznih krajeva sveta, kao i njihove pevače, dok nastupe naših muzičara nisam čuo ni u Harlemu, ni u Amsterdamu…
Cune Gojković Ekipa "Pravde"
Pravda