Angelina
|
 |
« poslato: April 07, 2011, 02:15:55 pm » |
|
* S A D R Ž A J Žubor voda žuborila Želeo bih da te sretnem * Živim od uspomena Život je reka Život piše romane Život piše uspomene Žal iz mladosti Žal 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: April 07, 2011, 02:16:03 pm » |
|
* ŽUBOR VODA ŽUBORILA stihovi: Ivan GlišićŽubor voda žuborila džanum bre, džanum bre žuborom je nadvisila of lele, of lele. Dertli pesmu dva slavuja, dva slavuja, dva bulbula, dva bulbula, dva zumbula. Stani vodo ne žubori, džanum bre, džanum bre, pusti pesmu nek se ori, of lele, of lele. Bez nje nema mladovanja, mladovanja, milovanja, milovanja, radovanja. Žuti mesec zahodio, džanum bre, džanum bre, sa sobom odvodio, of lele, of lele, mladog momka tankoviju, tankoviju, ubaviju, ubavliju, šećerliju. Stan meseče, ne zahodi, džanum bre, džanum bre, mladog momka ne odvodi, of lele, of lele, Bez njeg nema mladovanja, mladovanja, milovanja, milovanja, radovanja, džanum bre, of lele... Pesma se redovno navodi kao narodna. Jedan od primera je i knjižica pod nazivom "Starosrpske pesme Kosova i Metohije" (Uredjivački odbor: Blagoje Košanin, Ratko Popović, Slavko Stefanović / izdavač: Kulturno prosvetna zajednica K i M Pesmu je najpre snimila Mira Vasiljević sa grupom "Đerdan", a kasnije Dragica Radosavljević Cakana.YouTube: Jelena Tomašević — Žubor voda žuborila
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: April 07, 2011, 02:16:11 pm » |
|
*
ŽIVIM OD USPOMENA Slobodan Spasojević
Zbog čega sada odlaziš mila, Što gasiš srcu najlepše sne? Zašto mi oči suzama mutiš, Zbog čega želiš srušiti sve?
Što drugom pruži ljubav svoju, Što srcu mome zadade bol? Zar i ja nemam prava na sreću, Zar više neću da budem tvoj?
Proćiće mnogo godina pusti I tvoja sreća nestaće znam. A ja ću sebe uvek da pitam Patnjama mojim gde li je kraj?
Singl "Lepa Jana" / RTB PGP EP 12382 11.03.1969.
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: April 07, 2011, 02:16:20 pm » |
|
** ŽELEO BIH DA TE SRETNEM Č. Đoković — Č. Đoković — ar. D. Aleksandrić Želeo bih da te sretnem da te pitam kako ti je, da l' si sada s drugim srećna ili oko suzu lije. Želeo bih da te vidim nasmejanu kao prije da ugledam plavo oko pa i ako moje nije. Želela si ti da odeš želja ti se ispunila. Ako sada srećna nisi ti si tome svemu kriva. Ja ne krijem da te volim pa i ako moja nisi. Sebe sam ti poklanjao al' drugoga našla ti si. 2 CD-a / Miroslav Radovnaović / Da se ne zaboravi / DISKOS CD 2172 / 2009YouTube: Miroslav Radovanović — Želeo bih da te sretnem
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 14, 2011, 10:16:24 pm » |
|
*
ŽIVOT JE REKA
Nije lako naći pravi put put do sreće koji traže svi mnogima je trnovit i dug kao ovaj kojim ideš ti
Ref. Ljubav i radost, suze na licu sve ćeš to sresti na putu tom život je reka što brzo teče moraš se snaći dok ploviš njom
Nije lako naći pravi put niti sreću u životu svom jer raskršća čekaju nas svud njih će biti i na putu tvom
Toma Zdravković — Život je reka
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Decembar 02, 2011, 11:15:03 pm » |
|
*
ŽENA MOGA DRUGA LA FEMME DE MON AMI J. Demachy — Blanc — E. Makias
Zbog čega sad tuga i bol na divnom, nežnom licu tvom umesto poljubaca svih koje sam hteo da ti dam al' nemam prava sad na to jer bićeš žena druga mog
Kad odeš ti, ostaću sam k'o neki pregaženi cvet ti hitaš sad u novi svet ja htedoh život da ti dam al' nemam prava sad na to jer bićeš žena druga mog
Da tebe volim davno znam kad odeš biću tako sam al' srce ne smem da ti dam 2x
Najlepši dan postaće siv prolećna noć bez mirnog sna veruj mi draga nisam kriv što te toliko volim ja al' nemam prava sad na to jer bićes žena druga mog
Blizu je čas odlaska tvog oprosti što te volim ja što ljubav htedoh da ti dam ne skreći sad sa puta svog ne tuguj što ću biti sam postani žena druga mog, druga mog
Toma Zdravković — Žena moga druga
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Decembar 31, 2011, 02:12:10 am » |
|
* ŽIVOT PIŠE ROMANE D. Mišković — A. Savić Hteo bi' noćas da budem sam da igram, pevam, plaćam za sve za ljubav jednu, za sreću našu što noćas tiho, tiho umire Možda si čula, da život piše romane bar jedna priča bili smo nas dvoje Noćas smo samo dve uvele grane i slomljena čaša, kao srce moje Nikada neću da pitam gde si nek' srce čuva tužne tajne te Ja noćas pijem, za ljubav našu za ljubav našu, što za uvek mre Večeri jedne poći ću negde poćiću negde al ne znam gde u našu sobu, nikada više — umrla ljubav, prošlo je sve YouTube: Bora Spužić Kvaka — Život piše romane
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: April 04, 2013, 03:20:55 am » |
|
* ŽIVOT PIŠE USPOMENE Život piše uspomene a sećanja dođu kasno Zašto sam te ostavila ni danas mi nije jasno Srce si mi dao, sreću obećao Sećanje je dugo, oj ljubavi, tugo Kad bi mogle da se vrate, uspomene naše drage Da još jedno čujem tebe kako tepaš reči blage Na naše sastanke, pesme i igranke Sećanje je dugo, oj ljubavi, tugo Drugoga sam izabrala i on mene mnogo voli Kad se setim tvoga lika u grudima srce boli Nisam više tvoja, ah sudbino moja Sećanje je dugo, oj ljubavi, tugo YouTube: Mira Vasiljević — Život piše uspomene
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Jul 02, 2013, 09:13:36 pm » |
|
** ŽAL IZ MLADOSTI R. Radivojević — R. Radivojević — arr. R. RadivojevićDuga noć, čemerna u duši mojoj pustinja. Za jedan dan, il' možda dva otići ću odavde ja, a kuda idem, to sam Bog zna Da me sreća pogleda, da opet tebe vidim ja, na jedan tren, il' možda dva da budem ti na usnama a kuda dalje, to sam Bog zna Ref. Kad prođe sve, kad ostave te svi, kad prođu sni i kad se ostari i tada ću u duši nositi svu ljubav tvoju, žal iz mladosti Tužna noć rastanka u ruci ruža uvela. Za jedan dan, il' možda dva otići ću odavde ja a kuda idem, to sam Bog zna YouTube: Čedomir Marković — Žal iz mladosti
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Januar 28, 2015, 05:19:41 am » |
|
* ŽAL Kad me put nanese opet u njen grad znam da neću biti kao nekad mlad Ali, evo, sad se kunem bar još jednom dok ne umrem njene usne poljubiću ja Ref. 2x Srce moje deli se na pre i posle nje na mlade godine i žal što ostade Dođu tako dani da joj čujem glas kad se u samoći pomolim za nas Zato, evo, sad se kunem bar još jednom dok ne umrem njene usne poljubiću ja YouTube: Šaban Šaulić — Žal
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|