Nada Obrić (1948)

(1/2) > >>

Angelina:
*

NADA OBRIĆ

"Nada Obrić je rođena 6. juna 1948. godine u Zvorniku. Prvu ploču, 'Neću da plačem ni kad sunce zađe', snimila je 1971. godine. Čitavu deceniju je istovremeno pevala i radila kao pravnik u sarajevskoj opštini 'Centar'. Tek jedanaest godina nakon snimanja prvenca, Nada se posvetila isključivo muzici. U septembru 1986. godine, iz Sarajeva se preselila u Beograd. Ne zna koliko je ploča snimila, niti koliko je priznanja dobila. Kaže, još nije svodila račune. Iako je rodila dvoje dece, ima ih četvoro — Itanu, Sašu, Maju i Sašku. (Maja i Saška su ćerke njenog supruga Ace.)"

Kada je sredinom sedamdesetih godina u sarajevskoj opstini "Centar" pravnica Nada Obric radila kao mnogi sluzbenici, niko nije verovao da ce ona samo za pet, sest godina stici do samog vrha narodnomuzicke scene. To su prvi uocili kompozitori Damjan Babic i Blagoje Kosanin koji su naterali Nadu da udje u studio zagrebackog "Jugotona" i snimi prvu singl a potom i LP plocu sa mega hit pesmom "Ne dozvoli da te druga voli", koja je 1979. godine bila medju deset naj-hitova sezone.

Usledio je munjeviti uspeh sa narednim albumima koji su se svake godine stancovali. Primera radi, 1981. godine je u beogradskom Domu sindikata imala za sedam dana cetrnaest koncerata. I sve to sa hitovima koji su danas sinonim kvalitetne nove narodne pesme: "Bolna ti lezim", "Dugo te, dugo ocekujem", "O, suze moje", "Cuvaj me, cuvaj me", "Nije lako bez tebe", "Da mi je da ti udjem u casu", "Jos me boli jedna stara rana"... Najvise uspeha imala je uz pesme, aranzmane i harmoniku Dragana Stojkovica Bosanca. Pravi stos je napravljen 1986. godine kada je snimila duetsku pesmu sa tada idolom tinejdzera i klinki Sasom Losicem Losom, pesmu "Sta ce nama soferima kuca". Bio je to pravi hit pa je potom Nada nastupala i na koncertima pop-grupe "Plavi orkestar" sirom one druge Jugoslavije.

Osvaja "Gran pri" na beogradskom festivalu "MESAM", kao i nagrade na festivalima narodne muzike "Ilidza" i "Vogosca". Dobila je tesku bitku sa zivotom u periodu od 1996. godine, kada se za dve godine izlecila od karcinoma. Danas je Nada u top-formi i obecava da ce album "Tako je zivot hteo" nadmasiti sve ostale.

Sa svojom grupom "Nadini becari" smelo tvrde da ce i pored ove besparice u Srbiji zariti i paliti estradnim podijumima. Pored turneje u inostranstvu zeljno ocekuje ponovni solistcki koncert u svom rodnom Zvorniku i Sarajevu, gde je prozivela najlepse godine zivota. Njen kozemticki salon "No. 1", medju najboljima je u Beogradu, a njena kcerka Itana, inace talentovana pevacica, ipak se odlucila da se prikloni medicini a ne estradi.

Autor teksta nepoznat

Fotografija: album "Ne dozvoli da te druga voli", 1981.

Angelina:
**

NADA OBRIĆ — DISKOGRAFIJA

Angelina:
**
NADA OBRIĆ — DISKOGRAFIJA

Angelina:
**

DUGO TE, DUGO OČEKUJEM

Dugo te dugo očekujem
Dugo te dugo ne milujem
Dugo te nema u zagrljaj moj

Dugo te dugo očekujem
Dugo te dugo ne milujem
Uzalud čekam da čujem korak tvoj

Ref.
Noć je ostala za nama
Ti si ostavio mene u suzama
Noć je ostala za nama
Ja sam kao i ti,
Ja sam kao i ti, sama
 
Znaš da sam sama kao prije
Znaš da sad sa mnom drugi nije
Misli te nose meni to dobro znaj

Znaš da sam sama kao prije
Znaš da sad sa mnom drugi nije
Volim te, volim a ti si ipak sam

Dođi dok srce tebe traži
Dođi ne slušaj tuđe laži
Stvoreni jedno za drugo mi smo, znaj

Dođi dok srce tebe traži
Dođi ne slušaj tuđe laži
Dođi što prije jer ja ne želim kraj


KUDA, O KUDA ODE
Muzika: T. Mendez
Tekst: orig. T. Mendez
Prepev: Radoslav Grajić
Arr. B. Košanin

Kuda, o kuda ode,
o gde si mili sada,
nema te, nema ni noćas,
u meni se gasi čak i zadnja nada.

Srce od bola plače,
to jadno srce moje,
zar mora tako da bude,
zar drugu da grle nežne ruke tvoje.

Refren:
Ako treba, ja ću da klečim,
da te molim bez trunke stida,
dođi, mili, nije kasno,
vrelu ljubav, tople snove,
vrati mi — bilo kada.

Ničeg ja više nemam,
pust je, veruj, život moj,
ako treba — idi njoj,
al' dok živim bićeš ti
u ranjenom srcu mom!

YouTube: Nada Obrić — Dugo te, dugo, očekujem

Angelina:
*
Nada Obrić


IZ SARAJEVSKE OPŠTINE CENTAR U STUDIO JUGOTONA

Kada je sredinom sedamdesetih godina u sarajevskoj opstini Centar pravnica Nada Obric radila kao mnogi sluzbenici, niko nije verovao da ce ona samo za pet, sest godina stici do samog vrha narodnomuzicke scene. To su prvi uocili kompozitori Damjan Babic i Blagoje Kosanin koji su naterali Nadu da udje u studio zagrebackog "Jugotona" i snimi prvu singl a potom i LP plocu sa mega hit pesmom "Ne dozvoli da te druga voli", koja je 1979. godine bila medju deset naj-hitova sezone, Usledio je munjeviti uspeh sa narednim albumima koji su se svake godine stancovali. Primera radi, 1981. godine je u beogradskom Domu sindikata imala za sedam dana cetrnaest koncerata. I sve to sa hitovima koji su danas sinonim kvalitetne nove narodne pesme: "Bolna ti lezim", "Dugo te dugo ocekujem", "O, suze moje", "Cuvaj me, cuvaj me", "Nije lako bez tebe", "Da mi je da ti udjem u casu", "Jos me boli jedna stara rana"... Najvise uspeha imala je uz pesme, aranzmane i harmoniku Dragana Stojkovica Bosanca. Pravi stos je napravljen 1986. godine kada je snimila duetsku pesmu sa tada idolom tinejdzera i klinki Sasom Losicem Losom, pesmu "Sta ce nama soferima kuca". Bio je to pravi hit pa je potom Nada nastupala i na koncertima pop-grupe "Plavi orkestar" sirom one druge Jugoslavije. Osvaja "Gran pri" na beogradskom festivalu "MESAM", kao i nagrade na festivalima narodne muzike "Ilidza" i "Vogosca".

Dobila je tesku bitku sa zivotom u periodu od 1996. godine, kada se za dve godine izlecila od karcinoma. Danas je Nada u top-formi i obecava da ce album "Tako je zivot hteo" nadmasiti sve ostale. Sa svojom grupom "Nadini becari" smelo tvrde da ce i pored ove besparice u Srbiji zariti i paliti estradnim podijumima. Pored turneje u inostranstvu zeljno ocekuje ponovni solistcki koncert u svom rodnom Zvorniku i Sarajevu, gde je prozivela najlepse godine zivota. Njen kozemticki salon "No. 1, medju najboljima je u Beogradu, a njena kcerka Itana, inace talentovana pevacica, ipak se odlucila da se prikloni medicini a ne estradi. Balkan media

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana