Angelina
|
 |
« poslato: Mart 27, 2011, 11:21:27 pm » |
|
* S A D R Ž A J U snovima Uzmi sve što ti život pruža U sokaku komšija mi zrele šljive bira U kafani ja usamljen Usamljena žena U lutanju mladost prođe U ranama srce moje Usamljena žena Uspomeno, uspomeno Uspomena još si samo Ustaj sine, majka zove U snu ljubim medna usta u Šapcu kraj Save U šabačkoj Mali U Novom Sadu, ej "U Kolu" 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Mart 27, 2011, 11:21:51 pm » |
|
*
U SNOVIMA stihovi: Aleksa Šantić
Još i sad, sveto, na duše oltaru, K'o rajski cvijetak, kao zvijezda sjajna, U ljupkom milju, nježnosti i čaru, Još i sad blista tvoja slika bajna.
Osjećam miris tvoga mekog prama I gledam oči koje život dijele, Osjećam poljub pun nebeskog plama I vrući stisak tvoje ruke bijele.
Kroz moju dušu tvoja rječca zvoni K'o sveti zvuci nadzemnoga svijeta; I kad sam srećan i kad bol me goni, Svuda me bljesak tvoga lica sreta.
Na krilu snova, što ih ljubav kreće, Ja dižem tebe nebesnome hramu, Kao da ne znam da se vijenac sreće Sa moga čela rasuo u tamu;
Kao da ne znam da ledenim mačem Od tebe sudba rastavi me mlada, Kao da ne znam da cvilim i plačem Na mrtvom grobu porušenih nada.
20.08.1893.
Peva Dragan Stojnić u TV seriji "Moj brat Aleksa Šantić"
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Mart 27, 2011, 11:21:59 pm » |
|
* U SOKAKU KOMŠIJA MI ZRELE ŠLJIVE BIRA Petar TanasijevićU sokaku komšija mi jutros šljive bira, Pa mi nudi najzrelije i stalno me dira. Šljive zrele bira, mene gleda stalno, Čini mi se, slatko bi me poljubio, nano. Prošle noći sanjala sam da sam šljive brala I sa tobom, moj komšija, ljuto posvađala. Ljut si na mene bio i prođe kraj mene Što sam sama šljive brala, zrele i zelene. Nikad ne bi, moj komšija, sama šljive brala, Već sa tobom, moje zlato, jagnje umiljato. Sve bih šljive dala, zrele i zelene Samo da si, moj komšija, uvek pored mene. YouTube: Lepa Lukić — U sokaku komšija mi zrele šljive bira Live
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Maj 02, 2011, 12:49:39 pm » |
|
* UZMI SVE ŠTO TI ŽIVOT PRUŽA Dobrivoje Ivanković Zašto si tužna u ovoj noći ljubavi moja. Zašto su plačne tvoje plave oči u ovoj tihoj prolećnoj noci. Ref. 2x Uzmi sve što ti život pruža danas si cvet, sutra uvela ruža. Na ovom svetu život je kratak prolaze dani. Večnosti nema, to ne zaboravi takav je život, šta da se radi. Ref. 2x Sunce se rađa svakoga jutra prolazi život. I niko neće primetiti sutra kada nas više ne bude bilo. Ref. 2x YouTube: Predrag Živković Tozovac — Uzmi sve što ti život pruža
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Jun 16, 2011, 08:36:39 am » |
|
* U KAFANI JA USAMLJEN muzika: V. Jovanović tekst: D. Stefanović Otkako mi draga ode ja za život ne znam pravi ovu pjesmu nazvao sam patnja moja zbog ljubavi Ref. U kafani ja usamljen piću rujna vina violina neka tužno samo moju pjesmu svira Moja patnja zbog ljubavi to su riječi pjesme ove sad uzalud i bez nade bolno srce dragu zove Ref. Zbog ljubavi izgubljene sam cu živjet' sam ću biti i lutaću svake noći u suzama vino piti YouTube: Šaban Šaulić — U kafani ja usamljen
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Jun 16, 2011, 08:47:51 am » |
|
** UDAŠE TE TVOJI B. Jovanović — Z. ĐuđićOlistaše gore, procvetalo cveće Vratiše se laste iz dalekog kraja Svud se čuju pesme čobanica Samo tebe među njima nema Tvoje stado čuva majka stara Moje jadno srce čežnja para Udaše te tvoji od mene daleko Dadoše te momku iz bogatog roda Preko vetra pozdrave ti šaljem Uzalud te, uzalud dozivam Čujem da si sinu dala ime moje Da te seća na minule dane Nisi srećna jer ja sam te kleo Ti me nikad zaboravit' nećeš YouTube: Šaban Šaulić — Udaše te tvoji
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Jun 16, 2011, 08:50:16 am » |
|
* U LUTANJU MLADOST PROĐE U lutanju mladost prođe Sreće nema sad za mene. Ti si kriva što mi srce K'o lišće sada vene. Sa bolima drug sam verni Srce ne zna kud da krene. Ti si kriva što mi srce K'o lišće sada vene. U noćima dugim plačem Sanjam tvoje oči snene. Ti si kriva što mi srce K'o lišće sada vene. YouTube: Rade Petrović — U lutanju mladost prođe
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 10, 2011, 09:45:48 pm » |
|
* USPOMENO, USPOMENO Muzika: Blagoje Košanin Tekst: Milan PetrovićNišta više ne čini me srećnom Jutro, veče, samo ista tuga Sve je prošlo što me sada sjeća Svaka noć je kao vječnost duga Uspomeno, uspomeno, Divna bašto puna cvijeća Davni dani, moji snovi Prohujali kao sreća Kad bih znala koju noćas ljubi Koju voli kao nekad mene Sve bih dala za još malo sreće Da utješim srce koje vene Kako srcu istinu da kažem Kada jednom tuga suze vrati Gdje je sada ona tvoja ljubav Da l' zbog mene sada neko pati YouTube: Beba Selimović — Uspomeno, uspomeno
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Decembar 06, 2011, 11:41:07 pm » |
|
* USAMLJENA ŽENA Budimir Jovanović Buca Ja sam svaku izgubila nadu Da ćeš meni nekad se vratiš, da ja više ne prolivam suze, kleta bila ona što te uze. Kad se voli, kad se žarko ljubi, zašto mora suze da se liju? Željo pusta, sudbo moja kleta žasto moje srce mori seta? Zašto majko nesrećnu me rodi da ja ne znam put što sreći vodi? Dokle li ću mlada da tugujem, dokle li ću s tugom da drugujem? Srećo moja, osmehni se meni, najteže je usamljenoj ženi koja nema ničeg osim tuge prazne dane pa i noći duge. Singl: Vida Pavlović "Teku časi bola" uz pratnju ansambla Budimira Jovanovića / 1972. / PGP EP 11073YouTube: Vida Pavlović — Usamljena žena
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Decembar 07, 2011, 12:49:36 am » |
|
* U RANAMA SRCE MOJE U ranama srce moje davno lice uvelo je zbog ljubavi izgubljene što ostavi dragi mene Na livadi punoj cveća voleo me do proleća pa ostavi srcu tugu i zavole dragi drugu Često prođem kraj livada cveće cveta k'o nekada tu provodim cele noći sve se nadam da će doći Al' uzalud srce sneva zalud slavuj pesmu peva za me više nema sreće dragi nikad doći neće YouTube: Jasna Kočijašević — U ranama srce moje YouTube: Jasna Kočijašević — U ranama srce moje Live
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Novembar 13, 2012, 07:34:51 pm » |
|
* USPOMENA JOŠ SI SAMO Dun'o vetar zavičajni pa zastao I u duši sećanja mi uzlupao Moje srce uzbudio, davne želje probudio Uspomena još si samo Čije usne sada ljubiš Al' te zove srce moje Stare vatre da probudiš Prolazi nam mladost pusta sve pomalo Za ljubav je tako malo još ostalo Sreća čeka na nas dvoje Vrati mi se milo moje Ako hoćeš da me voliš, potraži me Ako drugoj usne ljubiš, ne laži me Što je nekad bilo tvoje Još i sada ostalo je YouTube: Merima Kurtiš Njegomir — Uspomena još si samo
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: April 02, 2013, 09:10:12 pm » |
|
* USTAJ SINE, MAJKA ZOVE Doćiće dan, doćiće vreme plakaće ona umesto mene... Ustaj sine, majka zove ustaj sine, zora je ustao bi al' ne mogu ne znaš majko kako je Sanjao sam ružne snove sanjao sam usne njene pred očima mojim majko drugog ljubi mesto mene Pusti me, pusti me u plamenu da sagorim da ne gledam dok se ljube grešnica je al je volim Danas ljubav kratko traje i na kraju to se zna neko mora i da pati ali zašto, zašto ja Umeo bi da prebolim da je nisam zvao janje trebalo je da je volim ali mnogo, mnogo manje YouTube: Novica Urošević — Ustaj sine, zora je
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #12 poslato: April 02, 2013, 09:34:34 pm » |
|
* U SNU LJUBIM MEDNA USTA Sanjao sam noćas jedno crno oko leteo sam u snovima visoko, visoko Sanjala sam noćas jedno crno oko letela sam u snovima visoko, visoko Ref. 2x U snu ljubim medna usta eh, ljubavi, željo pusta Plakalo je jutros jedno crno oko tonuo sam u ponore duboko, duboko Plakalo je jutros jedno crno oko tonula sam u ponore duboko, duboko YouTube: Dragan Kojić Keba & Svetlana Veličković Ražnatović — U snu ljubim medna usta
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #13 poslato: April 03, 2013, 03:02:03 am » |
|
* U ŠAPCU KRAJ SAVE Voleo sam u Šapcu kraj Save jednu malu, njene oči plave Ref. 2x Jednu malu, njene oči plave ljubio sam na obali Save Često mi se u snovima jave naše duge šetnje pored Save Uvek kad sam u Šapcu kraj Save ja poželim njene oči plave YouTube: Ljuba Aličić — U Šapcu kraj Save
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Oktobar 05, 2013, 12:01:51 am » |
|
** U ŠABAČKOJ MALI Tekst: Živadin Kojić Žića (ob. motiv)U šabačkoj Mali neko se veseli iz daljine vidim jedan šator beli Odjekuje pesma cura i mladića svira violina braće Cicvarića: cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak Odjekuje pesma kao vihor lak a muzika svira: cvaka cvak, cvaka cvak Peva mala Sofka, bacaju se novci to u Mali lumpuju šabački trgovci: cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak Odjekuje pesma, pesmom žale njega nema više starog kafeđije bega njegovu kafanu neko drugi drži beginica više kajganu ne prži cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak Cicvarića nema a ni trgovaca stari deda ne lumpuje jer nema novaca u kafani nema lampe ni fenjera nema kočijaša, starih fijakera cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka cvak 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Decembar 04, 2014, 03:56:59 pm » |
|
* U NOVOM SADU, EJ muzika i tekst: Dragan TokovićU Novom Sadu, u Novom Sadu, ej, u Novom Sadu, ej, ostadoh kraj tebe. Ref. Oj, Jelena, oj, Jelice, zagrli me, poljubi me. Kraj tamburaša i dobrog vina, ej, u Novom Sadu, ej, ostadoh zbog tebe. Čim zora svane i sunce grane, ej, u Novom Sadu, ej, šaljem ti poljupce. U Novom Sadu, u Novom Sadu, ej, ostaću kraj tebe, ostati, anđele. YouTube: Zoran Gajić — U Novom Sadu, ej
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Oktobar 25, 2015, 08:13:05 pm » |
|
**"U KOLU" 1stihovi: M. M. Petrović Na sred sela kolo igra izvan kola cure stoje Kolo kolo vodi drago moje broja... brojanicu sitnu broje Daj nam momče, oči tvoje daj nam oči daj, daj, u meni se srce kida, pusto srce na dve pole od jade me duša boli plačno oko ko da moli da l' me voli da i' me voli dal' dal' Daj mi, dragi srce tvoje, ja ću tebi dušu dati, duša će ti mirisati, mio mir ti snage dati da me možeš ljubom zvati daj mi srce daj, daj Daj mi dragi srce tvoje ja ću tebi dušu dati daj mi, dragi srce tvoje daj mi srce srce daj! 1 GLAS I. i II. TENOR IZ "I. KOLA PARTITURA"sredio i izdao I S I D O R B A J I Ć U NOVOM SADU ŠTAMPARIJA ĐORĐA IVKOVIĆA 1907. | Digitalna NB
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|