Angelina
|
 |
« poslato: Februar 02, 2011, 10:53:41 pm » |
|
*
S A D R Ž A J
Jelena * Jutro Juče još Ja nisam prva ni poslednja Jesi l' svoju sreću našla Jedino moje Ja te volim Ja imam nekog a ti si sam Još uvek sanjam Janje moje Još mislim na nju
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Februar 02, 2011, 11:22:29 pm » |
|
* JELENA ( Stihovi i muzika: Miroslav Mišo Bartulica) Nismo svi iz ljubavi stigli na ovaj svet. Proplakan u času kad nema niko da te zavoli. Još postoje istine koje vole boleti, zbog mene nikad, nikad nećeš plakati. Nikada se nismo sreli. Vremena nismo imali, da mi oči obrišeš, da mi ruke miluješ jer, ja sam tugu kvasio tuđim suzama, k'o nekad moja draga svojim očima. Jelena, Jelena eh, da su anđeli nosili krila rodama. Jelena, Jelena, da su bar bogovi imali malo vremena. Jelena, pomisli da su bar ljudi svi rođeni pod srećnim zvjezdama. Jelena, Jelena. A godine prolaze niz naše obraze, vetrove prolećne starost umiruje. Da l' za tebe postoji neko sasvim drag i lep, čije ruke tebi radost donose? Jer, danas više nemam snage da te zavolim, danas samo moram, moram još jednom da te potražim jer ja sam tugu kvasio tuđim suzama, zbog mene nikad, nikad nisi plakala. Jelena, Jelena, eh, da su anđeli, nosili krila rodama. Jelena, Jelena, da su bar bogovi, imali malo vremena. Jelena, pomisli da su bar ljudi svi rođeni pod srećnim zvjezdama. Možda ne bi... Jelena, Jelena. YouTube: Bolero — Jelena"Tužna i surovo realna, pesma 'Jelena' posvećena je majci jednog od članova benda kog je ostavila u sirotištu".
"Karakterističan vokal pevača Mileta Anđelića i specifičan muzički izražaj frontmena Miše Miroslava Bartulice, ukomponovani u celinu nazvanu jednostavno 'Bolero', bili su nešto jedinstveno na prostorima bivše Jugoslavije".
"...Mišo Bartulica, koji je autor tekstova, muzike i aranžmana, inspiraciju za svoje stvaralaštvo pronalazi u obiteljskom okruženju i to od najranijih dana djetinjstva. Njegov otac je imao svoj orkestar, svirao je starogradske pjesme i ruske romanse na Skadarliji, pa je tako Mišo okružen romantičnim elementima s jedne strane i prisutnom rock'n'roll kulturom s druge strane stvorio u sebi posebnu atmosferu koja je, zapravo, bila spoj ta dva elementa. Taj spoj je bio poseban i jedinstven, nešto što sarajevska rock scena još nije poznavala u takvom obliku, i čime je Mišo uspio učiniti grupu zaista izuzetnom što se i jest osjećalo u njihovom muzičkom izražaju. Prisutna atmosfera ruskih romansi, neagresivnosti i blagih nota, omogućavala je da pjesme zadrže u sebi jak emocionalni naboj, a istovremeno iskazane u svjetlu rock'n'rolla, one su nosile u sebi onu snagu poleta koja jednostavno ima moć pokrenuti 'ono nešto' u ljudima".
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Mart 16, 2011, 11:40:27 pm » |
|
* JUTRO Žad i svila, ljubav mila živa mi je rana, koncem bola po mom srcu veze svakog dana. Spavaš li, da li si tužan ko ja dok more sad je tvoja obala. Ko ja ... Tražim te, budim te, ruke ti hladne, tu sama živim, bez nade. Spavaš li, da li si tužan ko ja dok more sad je tvoja obala. Hej, suzice, brojanice, more ti je postelja prošao si sve stanice, samo meni više doći nećeš. Ja još umirem, Bogu dušu ne žalim. Oduvek, volim te, zauvek. Da ti bar jednom kažem šta mi je nedelja kad me jutro bez tebe dočeka. Hej, suzice, brojanice, more ti je postelja, prošao si sve stanice, samo ja Bogu dušu ne žalim. Bole nedra ko jedra, da život me napusti.  YouTube: Jelena Tomašević — Jutro (Beovizija 2005)
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Mart 27, 2011, 02:25:28 am » |
|
* JUČE JOŠ Svijet, naš je svijet bio plavo nebo čisto poslije tebe ništa neće biti isto Još trenutak sa mnom budi drugi dani, drugi ljudi već sutra biće tu nijemi pored nas Dan, naš je dan bio samo luda igra poslije tebe na mom licu prva briga Ti još ništa nisi rekla ali suza već je pekla i sutra bićeš ti sama k'o i ja Juče još, juče još nismo znali što nas čeka jer je nosila nas rijeka juče još, ja i ti Juče još, juče još kako godine prolete ti si bila samo dijete juše još, juče još Svijet, naš je svijet bio plavo nebo ćisto poslije tebe ništa neće biti isto Još trenutak sa mnom budi drugi dani, drugi ljudi već sutra biće tu nijemi pored nas Dan, naš je dan bio samo luda igra poslije tebe na mom licu prva briga Ti još ništa nisi rekla ali suza već je pekla i sutra bićes ti sama k'o i ja Ref. 2x Juče još, juče još nisam znao što su suze al' mi ljubav neko uze juče još, ja i ti Juče još, juče još ali bližila se zima pramen magle, pramen dima juče još, ja i ti... YouTube: Zdravko Čolić — Juče još
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Jul 14, 2011, 07:41:09 am » |
|
* JA NISAM PRVA NI POSLEDNJA Prazan, već danima je dnevnik na mom stolu hladan, k'o da sluti moju tugu skoru Sve što mladost može da podnese na putu tom sve to starost mora da ponese na srcu svom Ref. 2x Ja nisam prva ni poslednja što je zbog tebe stradala a i da sam jedina opet bih probala Tražim, svakog dana nekog sličnog tebi tražim, al' znam da nikad ljubila ga ne bi YouTube: Snezana Babić — Ja nisam ni prva ni poslednja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Novembar 02, 2011, 12:05:49 am » |
|
* JESI L' SVOJU SREĆU NAŠLA Ko zavesu od inja skriven vetar severni jednog jutra opet mene doneće da osetim kako zemlja miriše i da čujem đeram kako okreće Preko Begej ja ću preći lađom nečujno kada zora tamu poljem isprati kad se u mom oku žito pozlati ispred tvojih vrata tad ću zastati Jesi l' svoju sreću našla okovana u tišini ili ti se samo čini da od goreg ima gore Jednog dana moje ime krenuće sa usne tvoje prekasno je milo moje ćuti, ne izgovaraj Kad se konji razuzdani s' nebom igraju kada vino pesmu traži, novci sipaju tamburaši poznat valcer kad zasviraju moje misli opet tebi putuju YouTube: Bata, Pera, Kina i Mišel — Jesi l' svoju sreću našla
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Januar 23, 2012, 05:41:53 pm » |
|
* JEDINO MOJE I sve je išlo kao po loju dok sam te imao kao moju to nije mogla biti bilo koja sve dok si bila moja Bolje ne mogu da postoje od ove samo jedine moje bili smo samo nas dvoje o moje nekada, jedino moje Ko Indijanac stavljam ratničke boje da te osvojim, jedino moje ljudi matore, boraju se, goje a ti još lepa, jedino moje Kad bi bio potop, a ja da sam Noje i tebe bih poveo, jedino moje bilo je žena da nema broja al' samo ti si bila moja Grci zbog ljubavi uništili Troju ja bi sve srušio za ovu moju loši krojači sudbinu kroje zašiven za tebe, jedino moje Niko me nije izbacio iz stroja jedino ti, ljubavi moja mnogo je suza, krvi i znoja proliveno zbog tebe, jedina moja Ja nemam mira, nemam ni spokoja kad sam bez tebe, jedina moja ja sam ranjen, rane se gnoje gde si jedino, nesrećno moje I oko rana muve se roje a tebe nema, jedino moje možda je đavo doš'o po svoje zbogom najlepše, jedino moje Ja sam ranjen, rane se gnoje gde si jedino, nesrećno moje možda je đavo doš'o po svoje zbogom najlepše, jedino moje YouTube: Riblja čorba & Bora Đorđević — Jedino moje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Januar 24, 2012, 03:54:32 am » |
|
* JA TE VOLIM V. Borisavljević — S. VukovićKoraci tvoji, nemi i daleki Već su negde davno našli mir Tvoje ruke bile su nežne Tvoje oči govorile su sve O volim te dušo moja Ja te volim kao život svoj O volim te kao ptica krila Volim te, volim, volim te Ali znam da nikad više nećeš doći U moju sobu dok mirno spava grad U meni tada potajno i silno Goreće ljubav i biću opet mlad Da li negde sama bol u duši skrivaš I svoju tugu u sebi nosiš sad Ili možda srećna novi život živiš Ali još uvek volim te Volim te, tražim tvoje lice Ja te volim, volim osmeh tvoj O volim te, nisu važne reči Volim te istina je to O volim te, jer si moja bila Ja te volim a opet sam sam O volim te kao ptica krila Volim te, volim, volim te YouTube: Leo Martin — Ja te volim
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: April 23, 2012, 07:44:08 pm » |
|
* JA IMAM NEKOG A TI SI SAM Kroz ovu noć povedi me i pogledom zavedi me bez reči priđi i vodi me iz straha oslobodi me Ja imam nekog a ti si sam ja s tobom ceo život reskiram ti ništa ne gubiš a ja sve, zbog tebe Bez daha sam, osvoji me od zemlje bar odvoji me ja sve ću noćas da ostavim kraj tebe da zaboravim YouTube: Slavko Banjac & Vesna Zmijanac — Ja imam nekog a ti si sam
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Maj 11, 2012, 10:04:04 pm » |
|
* JOŠ UVEK SANJAM Još uvek sanjam neke bivše A možda me neka i sad čeka Još uvek ih pamtim po nekim ljudima Po mestima i čvrstim grudima I opet se setim, po ko zna koji put Zašto te onda nisam smeo A onda mislim, ako te ponovo budem sreo Zašto te onda nisam hteo Još uvek sanjam neke bivše A možda me neka i sad čeka Još uvek ih pamtim po nekim ljudima Po mestima i čvrstim grudima I opet se pitam po ko zna koji put Zašto te onda nisam sreo, A onda mislim ako te ponovo budem sreo Ako te ponovo budem sreo Ako te ponovo budem Još uvek sanjam Još uvek sanjam Još uvek sanjam staru ljubav A onda tražim bilo koju YouTube: Galija — Još uvek sanjam
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Maj 11, 2013, 09:43:38 pm » |
|
* JANJE MOJE Hej, janje moje Što ne pitaš kako mi je Zašto tužne pesme pojem Zašto rujno vino pijem Janje moje, teško mi je Nema drage, nema da se javi Još su topli tragovi u travi Na livadi gde smo se ljubili One noći kad smo srećni bili. Nema drage, nema ni da piše Njenom kosom trava još miriše Na livadi gde sam je ljubio One noći kad sam srećan bio. Hej janje, janje, janje moje Što ne pitaš kako mi je Zašto tužne pesme pojem Zašto rujno vino pijem Janje moje, teško mi je Nema drage, nema ni da piše Njenom kosom trava još miriše Na livadi gde sam je ljubio One noći kad sam srećan bio. Na livadi gde sam je ljubio Eh, što je nisam za sebe ubio Što je nisam za sebe ubio! HEJ, JANJE MOJE Hej, janje moje Što ne pitaš kako mi je Zašto tužne pesme pojem Zašto rujno vino pijem Janje moje, teško mi je Nema dragog, nema da se javi Ostali su tragovi u travi Na livadi gde smo se ljubili One noći kad smo srećni bili. Hej, janje moje Što ne pitaš kako mi je Zašto tužne pesme pojem Zašto rujno vino pijem Janje moje, teško mi je Nema dragog, nema ni da piše Al' po kosi trava još miriše Na livadi gde smo se ljubili One noći kad smo srećni bili Na livadi gde sam ga ljubila Eh, što ga nisam za sebe ubila. YouTube: Miki Jevremović — Janje mojeYouTube: Jelena Jevremović — Hej, janje moje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Jul 07, 2015, 02:38:45 am » |
|
* JOŠ MISLIM NA NJU Telefon zvoni, uzalud. Nema te. Gde si sad, gde, anđele? Ponoć, mesec žut. Bože, još mislim na nju. Poludeću. Možda spava svetica? Pitam se. Možda luta grešnica? Plašim se. Jer i ruža ima trn. Bože, još mislim na nju. Umreću. Hej, na mome telu tvoj je trag. Ti si anđeo i vrag. Hej, ponoć kuca, ja sam sam. Gde si sada da bar znam. YouTube: Griva — Još mislim na nju
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|