Angelina
|
 |
« poslato: Februar 21, 2011, 02:19:36 pm » |
|
* S A D R Ž A J Zaspala si, a ja budan / Đulići — LXI * Zora rudi majka ćerku budi Zračak viri Znaš li dragi onu šljivu ranku Zna jedino jedna žena * Zašto te pre ne sretoh * Zašto mi srce rani Zvao sam te nekad sunce moje Zasviraj mi cigo, tužnu pjesmu Zašto da živim Zapevajte pesme stare Zbogom ostaj moja ljubavi Zaboravljena ljubav Zaplakala moja draga Zorice, Zorule Za rastanak oboje smo krivi Zlatibore, moj zeleni bore Zbog mlade krčmarice * Zoro moja, Zorice Zbogom moja ljubavi Za šaku ljubavi Zlatibore, pitaj Taru Zarasle su staze moje Zašto svićeš tako rano Zemljače, jarane * 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Februar 21, 2011, 02:21:46 pm » |
|
** 18.03.07ZASPALA SI, A JA BUDANĐULIĆI — LXI Stihovi: Jovan Jovanović Zmaj Zaspala si. A ja budan, — U misli se neke gubim; Čini mi se, grehota bi Bila da te sad poljubim. Čisto vidim snove tvoje, Iz raja su, sa visina, — To se ne sme porušiti Sa zemaljskim poljupcima. YouTube: Zvonko Bogdan — Zaspala si, a ja budan
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Februar 21, 2011, 02:23:09 pm » |
|
** ZORA RUDI MAJKA ĆERKU BUDI Stihovi: Jovan Jovanović ZmajZora rudi majka ćerku budi. Ustaj srce, granulo je sunce. Zora svita majka ćerku pita, Kaži, mila, šta si noćas snila? Majko mila, lep sam sanak snila, Sve oltare i svilene dare, Sve prstenje i vence zelene, Ruzmarina, venčani' haljina. Kalopera ručnoga devera, Mnoge svate gdi nas kući prate, Mene mladu mladoženji dadu. Mila mati, ti ćeš bolje znati. Sad tolmači šta taj sanak znači? Da l se zbiva što se u snu sniva? Kornelije Stanković — Sabrana dela / knjiga 2 Glvni urednik: Danica Petrović / Beograd — Novi sad 2007.YouTube: Srđan Asanović — Zora rudi majka ćerku budiJasmina Janković, klavir
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: April 24, 2011, 04:53:10 pm » |
|
* ZRAČAK VIRI Stihovi: J. J. Zmaj ?Zračak viri kroz grančice I pozdravlja sunčev sjaj A iz luga poj slavuja Odpozdravlja noć i dan. Aj, ustaj, ustaj slatka rano, raju moj. Tebe volim u tom sjaju Ah, premili danče moj. Noćas nebo rasipalo Na me divni miris tvoj. Tebe gledam u tom sjaju Ah, premili cvete moj. Aj ustaj, ustaj slatka rano, raju moj. Tebe volim u tom sjaju ah, prelepi cvete moj. YouTube: Duet Đurić Runjajić — Zračak viri kroz grančiceYouTube: Sonja Perišić — Zračak viri kroz grančice Live YouTube: Predrag Gojković Cune — Zračak viri kroz grančice
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Jul 14, 2011, 01:43:12 am » |
|
* ZRI, ZRI TAMNJANIKA P. Tanasijević — M. Krnjevac — M. MilutinovićZri, zri tamnjanika, zri Dal' se spremaš, moja ljubavi Idu dani u jeseni Viti bore moj zeleni Lišće menja boju gori Sve me više čežnja mori Zri, zri tamnjanika, zri, Zri, zri tamnjanika, zri Zri, zri tamnjanika, zri Svaku brigu sada ostavi Mesec šeta po osoju Šaram ćilim na razboju Boja se sa bojom slaže Svaka šara ko da kaže Zri, zri tamnjanika, zri, Zri, zri tamnjanika, zri Zri, zri tamnjanika, zri Svadbu našu svima najavi Spremaj čeze i atove I rakije za svatove Nek se peva nek se pije Ne sme radost da se krije Zri, zri tamnjanika, zri, Zri, zri tamnjanika, zri YouTube: Mira Vasiljević — Zri, zri tamnjanika
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Jul 16, 2011, 04:54:35 pm » |
|
* ZVAO SAM TE NEKAD SUNCE MOJE Budimir Jovanović Buca Zvao sam te nekad sunce moje, amajliom i životom svojim; dolazio pod pendžere tvoje otkucaje tvog srca da brojim Želja mi je da ti opet dođem, sokacima tvojima da prođem ali samo prije sunčeva zraka da me tvoja ne opazi majka Neću više da me ona vidi izmorenim očima i setnim; tvoja duša pakosna mi neda da se i ja sad nazovem sretnim. Doćiću ti kad ne budeš znala, pokraj rijeke u blizini tvojoj da zaplačem sa vrbama tužnim koje znaju za svu moju tugu. YouTube: Šaban Šaulić — Zvao sam te nekad sunce moje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Jul 16, 2011, 05:01:52 pm » |
|
* ZASVIRAJ MI CIGO, TUŽNU PJESMU Slobodan Spasojević Zasviraj mi cigo, samo tužnu pjesmu tužnu pjesmu, cigo, o ljubavi mojoj. Neka tvoje strune sada plaču sa mnom zasviraj mi, cigo, prijatelju moj. U čašama vina vidim njene oči oj, krčmaru stari vina mi natoči; utjehu da nađem ja u noći ovoj, zasviraj mi, cigo, prijatelju moj. Prokleta nek bude što mi jade stvori da mi srce jadno u grudima gori. Pesma samo može da ublaži boli zasviraj mi, cigo, prijatelju moj. YouTube: Šaban Šaulić — Zasviraj mi cigo, tužnu pjesmu
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Jul 16, 2011, 05:14:55 pm » |
|
* ZAŠTO DA ŽIVIM Budimir Jovanović Buca Zašto da živim kad sreće nemam kad mi je život gorčina pun kad nemam čak ni suza da bi plakajući ublažio bol. Jer ti si bila moja ljubav koju sam verno ljubio a sada od uspomena živim jer to je sve što imam od ljubavi te. A sada od uspomena živim jer to je sve što imam da je moje. Prošli su dani kad bejah srećan sad mi je život gorčina pun jer bolom srcu mome niko neće moći da ublaži bol. Ti beše nekad moja ljubav koju sam verno ljubio a sada od uspomena živim jer to je sve što imam od ljubavi te. A sada od uspomena živim Jer to je sve sto imam da je moje. YouTube: Živadin Kojić Žića — Zašto da živim
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Jul 16, 2011, 05:25:30 pm » |
|
** ZBOG MLADE KRČMARICE B. Jovanović — M. BarjaktarevićU jednoj maloj krčmi U srcu Šumadije Zbog mlade krčmarice Svuda se uzdah vije Ref. Uzdišeš ti, uzdišem ja Uzdiše krčma sva I svakom gostu dok čaše prazni Javlja se želja ta: Okom da je gleda Rukom da je dira Jer lepota njena Nikom ne da mira Te kose bujne njene Što nedra prekrivaju U dimu krčme stare Ljubavi vatru daju A osmeh koji ima Od vina je miliji Jer nema lepše cure U celoj Šumadiji Singl Raša Pavlović "Zbog mlade krčmarice" PGP RTB EP 11112 / 1973.YouTube: Raša Pavlović — Zbog mlade krčmarice
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Septembar 27, 2011, 02:13:23 am » |
|
* ZAPLAKALA MOJA DRAGA Zaplakala moja draga rano u zoru, pa suzama cveće rosi na svom prozoru. Jesen stiže, jesen rana vetri duvaju, po moju se milu dragu svati spremaju. Ljubio sam usne njene usne rumene al' je majka drugom daje ne da za mene. Prokleta mu duša bila što nas rastavi moja draga drugog ljubi mene ostavi. YouTube: Borivoje Boja Bojić — Zaplakala moja draga
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 10, 2011, 09:53:19 pm » |
|
* ZABORAVLJENA LJUBAV (D. Trkulja — R. Vidić)Zabranjuju ljubav našu al te ipak volim Ne daju mi da te ljubim al nadu ne gubim Jer si skoro meni rek'o: ne brini se mila Ukrašću te jer bez tebe ptica sam bez krila Što nas žele zavaditi naši roditelji Ko da mladi nisu bili i sreću željeli Zar ne znaju da je i njih ljubav sastavila I da bez nje sreće nema i života mila Zalud žele da zaborav našu ljubav skrije Zar se niko ko nas dvoje zavoljeo nije Ako treba bježaćemo preko devet gora Gde se začne ljubav prava, procvjetati mora YouTube: Vida Pavlović — Zaboravljena ljubav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Decembar 13, 2011, 02:10:13 am » |
|
* ZBOGOM OSTAJ MOJA LJUBAVI Zbogom ostaj dragi zbogom ostaj moja ljubavi ne mogu te više voleti ne mogu te više ljubiti Ref Mnoge sam noći same provela mnoge sam noći tebe čekala ti si uvek kasno kući dolazio s drugima si noći provodio Koliko sam noći, koliko sam noći čekala koliko sam suza prolila još više sam tebe želela Rastajmo se dragi, rastajmo se moja ljubavi ne može se tako voleti ne može se tako živeti Izbrisaće vreme uspomene naše ljubavi al zapamti dobro dragane nekad ćeš se gorko kajati... YouTube: Vasilija Radojčić — Zbogom ostaj moja ljubavi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Decembar 20, 2011, 01:29:06 am » |
|
* ZLATIBORE, MOJ ZELENI BORE Zlatibore, moj zeleni bore, ja se penjem tebi u vrhove, da ja vidim sve naše gradove. Među njima i lijepo Užice i u njemu moje milo zlato. ZLATIBORE, MOJ ZELENI BORE Zlatibore, moj zeleni bore, ja se penjem tebi u vrhove, da ja vidim sve naše gradove, i u njemu moje milo zlato. YouTube: Sveta Damjanović — Zlatibore, moj zeleni bore, 1964. YouTube: Lepa Lukić — Zlatibore, moj zeleni bore
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Decembar 22, 2011, 02:56:47 am » |
|
* ZORICE, ZORULE Dragan TokovićZorice, Zorule, Najlepše devojče, Ne mogu da živim bez tebe, Zoki, Zorule. Ne spremaj darove, Ne spremaj dukate, Ti si mi bogastvo najveće, Zoki, Zorule. Prošla je godina Od kad si otišla, Vrati se da srce ne vene Zoki, Zorule. YouTube: Aleksandar Trandafilović — Zorice, ZoruleYouTube: Predrag Živković Tozovac — Zorice, Zorule
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Januar 25, 2012, 03:44:16 am » |
|
** ZAPEVAJTE PESME STARE Petar Sam — Branislav Krca Rakić Zbog nje su pesme sasvim umukle, Zbog nje su ptice tužne zaspale, Zbog nje su ruže rano uvele — Nisu procvale. Zbog nje su laste rano otišle, Zbog nje ni behar sad ne miriše. Dok vetar njeno ime šapuće — Tiho, tiho sve uzdiše... Zapevajte sve one pesme stare. Sad ona drugog voli; Neka je, neka je, s drugim ona srećna je. Neka je, neka je, praštam joj sve. Zapevajte, dosta je bilo tuge. Sad ona drugog ljubi; Neka je, neka je, s drugim ona srećna je. Neka je, neka je, praštam joj sve. Svuda se njena kosa oseća, Rosa u zoru na nju podseća. Dok sunce s njenom pesmom izvire, I jutro umire... Zbog nje su laste rano otišle, Zbog nje ni behar sad ne miriše, Dok vetar njeno ime šapuće — Tiho, tiho sve uzdiše... Zapevajte sve one pesme stare. Sad ona drugog voli; Neka je, neka je, s drugim ona srećna je. Neka je, neka je, praštam joj sve. Zapevajte, dosta je bilo tuge. Sad ona drugog voli; Neka je, neka je, s drugim ona srećna je Neka je, neka je, praštam joj sve. Album "Janičar" — Predrag Gojković Cune | Jugodisk LPD 0020 ULP 880 | godina izdanja 13.11.1981.YouTube: Predrag Gojković Cune — Zapevajte pesme stare uz pratnju ansambla Aleksandra Todorovića Krnjevca
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Januar 25, 2012, 03:47:31 am » |
|
* ZAŠTO TE PRE NE SRETOH (N. Negovanović) Ah, zašto te pre ne sretoh dok još s drugim bila nisi ima lepih devojaka a najlepša meni ti si Za sve nam je sada kasno odlazim, a znaj da patim nemam reči za utehu tebi neću da se vratim Plakala si na rastanku jer nam život sruši nade zato sam ti govorio da i tvoje srce znade Ah, zašto te pre ne sretoh čija li ćeš ljubav biti srce moje za života neće te zaboraviti YouTube: Novica Negovanović — Zašto te pre ne sretoh Verzija I YouTube: Novica Negovanović — Zašto te pre ne sretoh
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Januar 25, 2012, 04:03:16 am » |
|
* ZNA JEDINO JEDNA ŽENA (N. Negovanović — R. Krupa)Šapuće se svako veče da moj život burno teče da uz vino i gitare opet činim grehe stare Ref. 2x Zna jedino jedna žena zašto srce boli krije govore mi i šapuću i što jeste, i što nije Šapuće se i govori da mi ljubav dušu mori da uz pesme i drugare uspomene budim stare Ref. 2x Šaputanje ne prestaje da zauvek otišla je da moj život sada vene zbog ljubavi izgubljene Ref. 2x YouTube: Novica Negovanović — Zna jedino jedna žena
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Januar 25, 2012, 04:05:32 am » |
|
** ZA RASTANAK OBOJE SMO KRIVI Tekst i muzika: Dragan Živković TozovacDa se dragi nismo upoznali, Nismo upoznali, Mi u ljubav ne bi verovali, Ne bi verovali. Zvao si me lepa moja mala, Lapa moja mala. Sve što imam, sve sam tebi dala, Sve sam tebi dala. Ti mi uze sve što mogu dati, Sve što mogu dati. Nisi hteo srcu verovati, Srcu verovati. Ref. U ljubavi našoj nismo znali, Šta imamo i šta smo imali. Zar sećanje u nama da živi, Za rastanak oboje smo krivi. YouTube: Merima Njegomir — Za rastanak oboje smo krivi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Januar 25, 2012, 04:08:01 am » |
|
* 10102011ZORO MOJA, ZORICE tekst: Miomir Samuilović Samuilo muzika: Zoran StarčevićNikad nisam tebi pričao kako čujem tvoje korake koliko sam zora prokleo što me tvoje usne ne ljube Ref. Nikad više osmeh neće sleteti na moje lice nema tebe, nema sreće Zoro moja, hej Zorice Nikad nisam tebi otkrio mogu tugu, moju istinu koliko sam Boga molio da me tvoje ruke dodirnu Nikad nisam tebi priznao koliko me suza bolela kad sam one noći saznao da me nikad nisi volela YouTube: Ljuba Aličić — Zoro moja, ZoriceYouTube: Vožd — Zoro moja, Zorice
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #20 poslato: April 03, 2013, 12:53:33 am » |
|
* ZBOGOM MOJA LJUBAVI D. Toković — ar. R. Radivojević Zbogom moja ljubavi Moramo se rastati Šta je bilo, bilo je Samo tuga ostade Ref. 2x Neka vreme izbriše Moje tužno sećanje Zašto si me ljubio Kad me nisi voleo Ti si meni bio sve Kao cvet u proleće Al' zbog tvoje nevere Samo tuga ostade Sad ne vredi plakati Nit' se vredi kajati Šta je bilo, bilo je Samo tuga ostade YouTube: Kristina Radisavljević — Zbogom, moja ljubavi
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #21 poslato: April 04, 2013, 03:11:55 am » |
|
* 030507ZAŠTO MI SRCE RANI Dobrivoje IvankovićI ova noć je prepuna bola, Ljubavi moja... Od kad te nema duša me boli Jer te još uvek voli. Ref. Zašto mi srce rani, Ti roso moga jutra? Zašto mi ostavi tugu Za juče, za danas, za sutra? Kad čuješ šapat vetra u noći Seti se mene... Jer to je jecaj bolnoga srca Koje za tobom vene. Sačekaj zoru da lice rosom Umiješ svoje... Biće mi lakše ako ti kažem Da su to suze moje. Singl: Maja Danilović "Zašto mi srce rani" / Diskos NDK 5174 YouTube: Maja Danilović — Zašto mi srce rani
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Maj 06, 2013, 11:45:56 pm » |
|
* ZLATIBORE, PITAJ TARU Ja i draga sa planine dvije voleli se k'o što niko nije voleli se k'o sunce i zora ona s Tare, ja sa Zlatibora Ref. Zlatibore, pitaj Taru da li pamti ljubav staru Tara njemu odgovara ne vraća se ljubav stara Šetali smo pored bistre vode mirisali na šumske jagode i gde god bi zagrljeni seli jedno drugom u ljubav se kleli Sad mi tuga moju dušu para od kako mi reče njena Tara setnom pesmom iz plave daljine udala se preko reke Drine YouTube: Slobodan Mulina — Zlatibore pitaj Taru
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Januar 31, 2015, 12:54:04 am » |
|
* ZARASLE SU STAZE MOJE Tekst i muzika: Milutin Mića StojanovićZarasle su staze moje i sad one puste stoje, bele ruže nema više pokraj staze da miriše. Stazama sam prolazio dok sam dragoj odlazio, od kada se draga uda ne prolazim više tuda. Sad se staza ne poznaje a i ruža uvela je pod kojom sam često stao dok sam dragu milovao. Staze nema, ruža vene, draga nije pokraj mene, ostala mi samo sena da se sećam uspomena. YouTube: Milan Babić — Zarasle su staze mojeYouTube: Marinko Rokvić — Zarasle su staze moje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Jul 02, 2015, 01:21:11 am » |
|
** ZAŠTO SVIĆEŠ TAKO RANO Muzika: Miodrag Krnjevac Tekst: Mladen StepanovićZašto svićeš tako rano, rujna zoro, s puno sjaja, što mi budiš zlato moje iz najljepšeg zagrljaja? Što se zoro ne sakriješ, i nepustiš noć na miru, da još jednom ljubim zlato što mi leži na mom krilu? Samo tihi poveterac nek nam svoje čari pruža, a noć tiha, tako duga, nek nam pruža miris ruža! YouTube: Predrag Gojković Cune — Zašto svićeš tako ranoYouTube: Jasna Kočijašević — Zašto svićeš tako rano
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|