Angelina
|
 |
« Odgovor #25 poslato: April 28, 2013, 09:03:00 pm » |
|
* KIŠA PADA PO LIVADI Kiša pada po livadi. Čija je livada, Čija je livada? Livada je devojačka. Čija je devojka, Čija je devojka? Mamina sam, tatina sam Zar me ne poznaješ, Zar me ne poznaješ? Stan' pričekaj, devojčice, Moraš moja biti Moraš moja biti! Neću stati ni čekati, Neću tvoja biti, Neću tvoja biti! YouTube: Danica Jovanović Obrenić — Kiša pada po livadi uz pratnju NO Vlastimira Pavlovića Carevca
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #26 poslato: April 29, 2013, 11:55:24 pm » |
|
** KOSO MOJA 1Koso moja svilena i gusta, Od pupoljka rumenija usta. Vita tela ko tanana jela. Zagrli me zoro moja bela. Je li čudo što te volim rano, Mog života prezelena grano; Ta lepša si neg' rosa na cvetu, Najmilija na ovome svetu. KOSO MOJA 2Koso moja svilena pa gusta, Od pupoljka rumenija usta. Vita tela ko tanana jela. Al te volem curo moja bela! Da se penjem nebu na visoko Gde ne može ni krilati soko. Ti si lepa ko pčela na cvetu, Najlepša si na belome svetu. 1 Romčević Goran | 1000 Najlepših pesama i romansi | FIN&EK, Beograd, 1997 2 Po pevanju Predraga Živkovića TozovcaYouTube: Predrag Živković Tozovac — Koso moja, svilena pa gusta
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #27 poslato: Maj 12, 2013, 10:50:09 pm » |
|
* KARAVILJE, KARA LI TE MAJKA Karavilje, lale, karavilje lale moj Kara li te majka, oj, lale moj Nit me kara, lale, nit me kara, lale moj Nit me ogovara, oj, lale moj Već me šalje, lale, već me šalje, lale moj Na Dunav na vodu, oj, lale moj A ja ne znam, lale, a ja ne znam, lale moj Otkle Dunav teče, oj lale moj YouTube: KUD "Mladost" Nova Pazova — Karavilje, kara li te majka
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #28 poslato: Maj 13, 2013, 11:01:44 pm » |
|
* KAFU MI DRAGA ISPECI narodna Kafu mi, draga, ispeci baš kao da je draga za tebe aj, ja ću doći oko pola noći da sjednem kraj tebe Dušek mi, draga, razmjesti baš kao da je draga dušo za tebe aj, ja ću doći oko pola noći da legnem kraj tebe Ne dolazi, dragi, ne treba jer ti drugu dragu sada miluješ aj, ti si rek'o da si bolju dragu stek'o od mene YouTube: Predrag Gojković Cune — Kafu mi, draga, ispeci
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #29 poslato: Jun 25, 2013, 02:01:10 pm » |
|
** KOPAO SAM DUBOK ZDENAC 1narodnaKopao sam dubok zdenac godinu il' dvje, voleo sam devojčicu od godinu dvje Ej, žalim, žalim biće meni žao, žao uzeće je drugi uzeće je, moja neće biti Sa tog zdenaca vodu piju samo orlovi moju dragu odvedoše drugi svatovi Udade se, nevjernica, ode za drugog, a ja osta neoženjen za života svog. 1 Milorad Kenjalović "Biseri gradske muzike" Glas Srpski, 2000YouTube: Mihajlo Oneščuk — Kopao sam dubok zdenac
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #30 poslato: Jun 25, 2013, 03:55:58 pm » |
|
** KOLENIKE, VRETENO Kolenike, kolenike, vreteno, pošla moma na prelo, izgubila vreteno. Kolenike, kolenike, vreteno, naš'o dragi, pa ne da, dok ne pođem za njega. Tandrčak, tandrčak, vreteno. "Ne znam majko, šta mi bi, te vreteno izgubi'." 1 Ivo Cenerić: NARODNE PESME iz istočne i južne Srbije | Beograd, 1974.YouTube: Živka Milošević & Jelena Aleksić — Kolenike, kolenike, vretenoYouTube: Ivanka Stefanović — Kolenike, kolenike, vreteno
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #31 poslato: Jul 08, 2013, 02:23:18 am » |
|
* KRAJ OBALE NA VRBOVOJ GRANČICI Kraj obale na vrbovoj grančici Igrali se privezani čamčići Igrali se privezani čamčići Laki vetar podigo im je jedrila Dikina se katančica salomila Dikina se katančica salomila Ne boj mi se, moje čedo medeno Prebrodiću to jezero, ledeno Prebrodiću to jezero, ledeno Odvešću te mojoj lepoj kućici Lizaćeš mi na prebeloj ručici Lizaćeš mi na prebeloj ručici Čekaćemo dokgod vetar nestane Ljubiću te dokle zora ne svane Ljubiću te dokle zora ne svane YouTube: Dušan Cvetković — Kraj obale na vrbovoj grančici
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #32 poslato: Mart 06, 2014, 12:00:16 am » |
|
** KOPA CURA VINOGRAD 1Kopa cura vinograd, vinograd. Otud ide momak mlad, momak mlad: "Dobro jutro, curo mala jesil' okopala vinograd?" "Odkud ideš Nikola, Nikola?" "Idem iz Krušedola, Krušedola: Ljubio sam Krušedolke, najlepše devojke garave." "Odkud ideš Anice, Anice?" "Idem iz Ravanice, Ravanice. Prevezi me, preko druma ne znam gde je Ruma odavde." 1 Mile Bogdanović Zavičaju, mili kraju | Beograd, 2004.YouTube: Gordana Stojićević — Kopa cura vinogradYouTube: Anđelka Govedarević — Kopa cura vinograd
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #33 poslato: April 22, 2014, 11:37:44 pm » |
|
*
KRIVA DŽADO, KRIVO MI JE NA TE
Kriva džado, krivo mi je na te, Što mi draga otide niz za te
Da l' je kome kano srcu mome? Da l' je koga ostavila draga, Kano mene u najbolje vreme?
Raša Pavlović — Kriva džado, krivo mi je na te
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #34 poslato: Septembar 29, 2014, 08:50:18 pm » |
|
* KĆERI USTANI (ŽITO ŽNJELA MLADA MOMA) 1Tradiconalna pesma sa Kosova Žito žnjela mlada moma, Pa se umori. Pa prileže da u hladu, Dušu odmori. Aaa.. Kćeri, ustani! Naići će Radov babo Pa će da vidi. Ne karaj me, stara majko, Što sam zaspala. Da naiđe i moj babo Ne bih ustala. Aaa.. Kćeri, ustani! Naići će Radov babo Pa će da vidi. Aaa... Nikada se Kćeri moja Nećeš udati. 1 Po pevanju Snežane SpasićYouTube: Snežana Spasić & NAISSA — Kćeri, ustani (Žito žnjela mlada moma)
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|