Angelina
|
 |
« poslato: Januar 29, 2011, 12:41:37 am » |
|
* S A D R Ž A J Marš "Na Drinu" Nizamski rastanak Na dan njenog venčanja Noć je tija, — mesečina sija Na noćišu / Studena me kiša šibaNe vjeruj... Napraviću šajku / Sagradiću šajkuNa kraj sela čađava mehana Ne goni konja, more, moimče Ništa lepše od naše seljanke Nema je drugovi, nema * Ne plači, srce * Na mramornoj steni Nad izvorom Nađi drugoga zauvjek Najlepša sam devojčica bila Nada Nikad neću da te zaboravim Ne budi me rano Niko te neće voleti kao ja Ne skidaj burmu Ne živi se hiljadu godina Ne spremaj majko darove Nezaboravna ljubav Najlepša uspomena Na starom bunaru Nema točka bez čivije * Negde u daljine Ne pitajte kome pevam Noćas nek se pjeva * Noćas tugom plaćam Nikada, nikada Ne klepći nanulama Neverniče, ne grli me Nisam te se nagledao Ne pitajte kome pevam Nađite mesta za jednu reku Nije bila meni suđena 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Januar 29, 2011, 12:45:49 am » |
|
*
MARŠ "NA DRINU" muzika: Stanislav Binički poema: Miloje Popović, 1964. Patriotska pesma
Tiho spuštala se letnja noć na Cer, na tu gordu planinu. Čak i divlja zver gubila je smer od čudnog straha da će smetat' četama što kreću se bez daha.
Drini, Savi, svuda gde je plač tamo hita britak, srpski mač, samo laki bat niko nikog zvat' te noći neće dok se vojska s proplancima i brdima kreće.
Sred tog mraka preko obronaka svakog srce mori svakom vatra u grudima gori da se odmah bori.
U toj zemlji gunja, opanka gde su zore večno crvene nikad boj ne spi a kad žito zri tad bez prestanka svud se čuje pesma tanka, pesma od uranka.
Jedan rat tek što je prošao drugi je sa letom došao tuđin je za tren kao neka sen iz mrklog mraka prekinuo letinu i pesmu devojaka.
Nije teško za seljaka, đaka za pravog junaka iz veselja, kola devojaka latit' se pušaka.
Borac svaki nema pušku, ne ali nosi srce planine. Borce, drži steg Tuđin će u beg se brzo dati ponovo će sunce Šumadiju obasjati.
Zov junaka s bojne Drine te sve se ori, sve do daljine. Svuda, svaki puk puške, trube zvuk i juriš pravi pevala se pesma rata, slobodi i slavi.
Pucaj, momče majka ti ne plaka jer je kuća svaka dala Ceru po jednog junaka oca, sina, brata.
Na Cer, pođite sa snagom svom znajte, vi branite rod i dom svud' je poklič, zov taj viteški kov starca, momaka to je oganj što ga nose od svojih predaka.
U boj, krenite junaci svi kren'te i ne žal'te život svoj Cer da čuje tvoj, Cer nek' vidi boj a reka Drina — slavu, hrabrost i junačku ruku srpskog sina.
Napred borče brani svoju zemlju ne daj, nikad ne daj za nju život uvek rado predaj ali je nikom ne daj!
Poj, poj Drino, vodo hladna ti pamti, priče kad su padali pamti hrabri stroj koji je pun ognja, silne snage proterao tuđina sa reke naše drage.
Poj, poj Drino, pričaj rodu mi kako smo se hrabro borili pevao je stroj, vojevo se boj kraj hladne vode krv je tekla Krv se lila Drinom zbog slobode.
O NASTANKU MARŠA I POEME. — Miloje Popović je pisac poeme — teksta koji se peva uz naš najpoznatiji mars "Na Drinu" Stanislava Biničkog. Binički je marš komponovao na Ceru. Godine 1964. Miloje Popović napisao je poemu, povodom obeležavanja pola veka od Cerske bitke, koja se fantastično ukopila sa muzikom. Nešto kasnije snimljena je ploča na kojoj je ovu pesmu otpevao Ljubivoje Vidosavljević, uz muzičku pratnju Miodraga Jašarevića i orkestra "Carevac".
*
U ratovima za oslobođenje i ujedinjenje, od 1912. do 1918. nastale su mnoge pesme, kola i marševi. Jedna od najpoznatijih i najlepših kompozicija je marš "Na Drinu". Cerska bitka, vođena od 16. do 19. avgusta 1914. donela je veliku pobedu srpskoj vojsci. Tu, na samom bojištu, kompozitor i dirigent, vojni kapelnik Stanislav Binićki, komponovao je jedan od najlepših marševa koje ima naša muzička ostavština. Smatra se da je mars "Na Drinu" Binički posvetio neustrašivom i omiljenom pukovniku Stojanoviću koji je poginuo u bici na Ceru.
*
"Sad kad razmišljam o toj pesmi, imam utisak kao da mi je neko izdiktirao! Jer, šta je Stanislav Binički želeo da kaže svojom muzikom? Čini mi se upravo ovo. Ali, nije bilo sve tako lako i jednostavno. Naime, to što sam napisao poemu nikako nije značilo i da će se ona izvesti. Jer, Binički je umro 1942., pa sam saglasnost za to morao da tražim od njegovih ćerki. Tada sam upoznao Zoru Binički-Milić, Maru, Olgu, Stevanu, divne osobe. Očigledno je da su pristale." Miloje Popović
YouTube: Dušan Jakšić — Marš "Na Drinu"
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: April 24, 2011, 05:47:23 pm » |
|
* NIZAMSKI RASTANAK Skupite se svi, dobri drugovi neka truba dok ne padne mrak, svira rastanak. Poslednju našu pesmu vojničku zapevajmo složno svi nek' se sve ori. Pa za one prošle dane, nek' ti neka suza kane pa zar nismo bili mi, verni drugovi. Ko da žali noći, ko da žali dane rastanak se sprema a vremena nema oj, druže moj. Još u srcu mom kao teški zvon odjekuje tužne trube glas, kroz taj garnizon. Poslednji, topli pozdrav vojnički zapevajmo složno svi nek' se sve ori. Neka svaka cura čuje šta joj vojnik poručuje sad kad služba prestaje, kad se rastaje. Ludo živim sada, čudna tuga vlada uspomena rana iz vojničkih dana oj, druže moj. Tekst po pevanju ansambla "Narakord""...Devetnaestog aprila 1867. godine, ferman turskog sultana o predaji tvrđava u pašaluku, javno je objavljen na poljani kod današnjeg glavnog ulaza na Kalemegdan. U Beograd su se slili Srbi iz svih krajeva zemlje, ali i iz Zemuna, Pančeva, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Like i svih krajeva u kojima živi srpski narod. Nikada do tada grad nije više blistao od sreće i osmeha, u svečano narodno ruho odevenih žena, devojaka, mladića i ljudi.— Specijalno naručen orkestar, taktovima pesme 'Večernji nizamski rastanak' ispratio je Turke dva dana kasnije. Sedmog maja, sa savskog pristaništa zaplovio je 'Deligrad', sa čije palube je setni Ali Riza paša posmatrao grad u koji turska noga više nikada neće da zakorači". Jovan NikočićYouTube: Narakord — Nizamski rastanak Live
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: April 24, 2011, 05:50:20 pm » |
|
* NA DAN NJENOG VENČANJA Stihovi: Velimir Rajić (1879—1915)I srušiše se lepi snovi moji, jer glavu tvoju venac sad pokriva, kraj tebe drugi pred oltarom stoji — prosta ti bila moja ljubav živa! Čestit'o sam ti. I ti reče "Hvala!"... A da li znadeš da se u tom času granitna zgrada mojih ideala sruši i smrvi u pep'o rasu? Al' ne! Ne vidim od toga ni sena; po tvome licu radost se razliva... I svršeno je! Ti si sada žena — prosta ti bila moja ljubav živa! Ja neću kleti ni njega ni tebe, ni gorku sudbu što sam tebe sreo; ja neću kleti čak ni samog sebe, jer ja bih time svoju ljubav kleo. I našto kletve! Našto ružne rečci? O sreći svojoj čovek vazda sniva; bol, jad i patnju smrt jedino lečci. Prosta ti bila moja ljubav živa! Pa pođi s Bogom! Još ti mogu reći: Da Bog da sunce sreće da ti sija! Sve što god da počneš svršsila u sreći! Sa tvoje sreće biću srećan i ja. I svakog dana ja ću da se molim Kad zvono verne u crkvu poziva... Ja nisam znao da te tako volim. Prosta ti bila moja ljubav živa! Čuj, Bože, molbu moje duše jadne: Sva patnja što si pis'o njoj, k'o ženi, nek mimoiđe nju, i neka padne Na onaj deo što je pisan meni! Usliši ovu molitvu, o Bože! I duša će mi mirno da počiva; i šaputaće večno, dok god može: Prosta ti bila moja ljubav živa! I onda kada dođe ono doba u kom će zemlja telo da mi skriva, čućeš i opet sa dna moga groba: "Prosta ti bila moja ljubav živa!" Tekst ove pesme ima biografski karakter, a melodija je pozajmljena od nemačke pesme "Das verlorene gluck".YouTube: Predrag Gojkovic Cune — Na dan tvog venčanja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: April 24, 2011, 05:50:29 pm » |
|
** ĐULIĆI — XLVIII 1Stihovi: Jovan Jovanović ZmajNoć je tija, — mesečina sija, Hajde, luče, da brojimo zvezde. Zvezda mnogo, da ne zabrojimo, Poljupcima da ih beležimo. NOĆ JE TIJA, MESEČINA SIJA2 Stihovi: Jovan Jovanović ZmajNoć je tija, mesečina sija. Ajde, luče, da brojimo zvezde. Zvezda mnogo, da ne zabrojimo, poljupcima da ih beležimo. Crna noći, lasno ti je proći. Bela zoro, lasno ti je doći. Lasno j' suncu prosijati granje, kad ne znaju šta je milovanje. 1 Jovan Jovanović Zmaj: ZMAJJOVINI ĐULIĆI I ĐULIĆI UVEOCI | Novi Sad, 1983 2 Po pevanju Zvonka BogdanaYouTube: Pera Todorović — Noć je tija
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: April 24, 2011, 05:57:03 pm » |
|
* NA NOĆIŠTU STUDENA ME KIŠA LIJEStihovi: Đura Jakšić / 1856. Studena me kiša siba već vasceli dan; oj, primi me, krčmarice, u tvoj lepi stan! Savu, Mlavu i Moravu prelazeći ja, tebe sam se zaželio, i lakoga sna. Natoči mi čašu vina iz podruma svog, poljubi me, zagrli me, pomogo ti bog! Izvođači: Dušan Jakšić, Zvonko Bogdan, Milan Prunić, Miodrag BogdanovićYouTube: Dušan Jakšić — Studena me kiša šiba
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: April 30, 2011, 04:58:19 pm » |
|
* NE VJERUJ... stihovi: Aleksa Šantić Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kađu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime — Ne vjeruj! No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi, Dođi, čekaću te! U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi t'jelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem, Tada vjeruj meni, i ne pitaj više! Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše! / 1905. YouTube: Dragan Stojnić — Ne vjeruj
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Jun 15, 2011, 10:44:55 pm » |
|
* NA KRAJ SELA ČAĐAVA MEHANA 1stihovi: Šandor Petefi prepev sa mađarskog: Jovan Jovanović ZmajNa kraj sela čađava mehana, Iz nje štrči kosa nečešljana, Čađava je od dima i pića, To je kuća seoskih mladića. Iz kafane pijan ja izlazim, Čudnovate ulice nalazim, Leva desna pomešana strana, Čuj, ulice i ti si pijana. Gle meseca što se nakrivio, Na jedno je oko zažmirio, A drugo je sasvim zatvorio, Sram ga bilo i on se opio. Ko to lupa na moj pendžer tako Zar vi momci ne znate polako? Moj Milenko ne može da spava, Od te sluhe zabole ga glava. YouTube: Tamburaški orkestar Dejva Zupkovića — Na kraj sela čađava mehana, 1940 YouTube: Predrag Živković Tozovac — Na kraj sela čađava mehana, 1940 1 Jedna od varijanti, po pevanju Tamburaškog orkestra Dejva Zupkovića
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Jun 15, 2011, 10:45:51 pm » |
|
** NAPRAVIĆU ŠAJKU SAGRADIĆU ŠAJKUstihovi: Mita Popović muzika: Jovan PačuSagradiću šajku od suvoga kedra, Katarku ću od šimšira, a svilena jedra. Suzama ću šajci da izvezem ime, Što ih ronim kad nikada niko ne vidi me. Sagrađena šajka poče da se kreće, Al' u luku određenu nikad stići neće. YouTube: Sofka Nikolić — Sagradiću šajkuYouTube: Predrag Cune Gojković — Sagradiću šajku
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Jun 15, 2011, 11:09:04 pm » |
|
* NE GONI KONJA, MORI, MOIMČE Muzika i tekst: Dušan Đ. Cvetković DucaNe goni konja, more, moimče, Ne goni konja, lipca pod tebe, Kako i ja, dušo moja, za tebe, kako i ja, dušo moja, za tebe. Zastani mome, mori, zastani, Umorna konja malo odmori. I sas mene, dušo moja, prozbori, i sas mene, dušo moja, prozbori. Za konja treba trava zelena, Za mene rujna ruža rumena, I da ljubim usta tvoja medena, I da ljubim usta tvoja medena. YouTube: Staniša Stošić — Ne goni konja, mori momiče YouTube: Biljana Krstić — Ne goni konja, mori momiče YouTube: Danka Stojiljković i Desimir Stanojević — Ne goni konja, mori momiče
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 15, 2011, 11:13:05 pm » |
|
* NIŠTA LEPŠE OD NAŠE SELJANKE Stihovi: Milisav PavlovićNišta lepše od naše seljanke kad se sprema poći na igranke, svilen jelek, bela košuljica, rumen joj se prosipa sa lica a ustašca zarudele trešnje, mila moja, što ne dođeš češće. YouTube: Zorica Brunclik — Ništa lepše od naše seljanke
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Novembar 11, 2011, 02:47:05 am » |
|
* 290111NEMA JE DRUGOVI, NEMA B. Jovanović — Vladimir Grujić Nema je drugovi, nema. Kažite gde da je tražim Da srcu bol ublažim, Da jadnu dušu smirim. S kim ću radost da delim Kako ću da se veselim... Tugujem, lumpujem, razbijam čaše Za srećne dane naše. Sama je otići htela Krivica moja to nije. Al' ipak beskrajno tužan Lutam i suze lijem. Zovem je opet da dođe Oproštaj za nju da molim; Tad srce ranjeno moje Kazaće da je volim. YouTube: Šaban Šaulić — Nema je drugovi, nema
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Decembar 02, 2011, 04:47:56 pm » |
|
** NE PLAČI SRCE tekst: D. Pavić muzika: V. Jovanović Teški behu draga oni dani Kada smo se rastavili, mila Mislio sam da ću umrijeti Da ne mogu bolu odoljeti Ref. 2x Ne plači, srce dragu ne žali Možda je bolje što smo se rastali Ja te molim iskreno mi kaži Zbog rastanka da li ti je žao Da l' se sjećaš davno prošlih dana I ljubavi koju sam ti dao Zašto, draga moju ljubav uze Ti ćeš nekad da prolivaš suze Osjetićeš kako srce boli Kad te drugi kao je ne voli YouTube: Šaban Šaulić — Ne plači srce
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Decembar 02, 2011, 11:21:05 pm » |
|
** NISI DOŠLA KADA SAM TE ZVAO Budimir Jovanović BucaNisi došla kada sam te zvao Da te vidim makar zadnji put Da ti kažem koliko te volim I da više nisam na te ljut Zavoleh te bolnom dušom svojom Došao sam opet da te tražim Ne nađoh te pred kapijom tvojom Da ja duši boli ublažim Majka me je tvoja dočekala Ali ti nisi bila tu Selam sam ti poslao po majci Da još uvijek živiš u mom snu Nikad više neću da te tražim Znam da meni nikad nećeš doć' Ostade mi samo da se sjećam Da je bila samo jedna noć Album 'ŠABAN', godina izdanja 1972.YouTube: Šaban Šaulić — Nisi došla kada sam te zvao
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Decembar 03, 2011, 01:04:17 am » |
|
* NEMOJ, DRAGA Budimir Jovanović Buca Nemoj draga da od boga nađeš* Nemoj više meni da se nadaš Ako nekad budemo se sreli Nemoj misli u prošlost da vraćaš Ref. Ja htedoh srce da ti dam Da više ne budem sam Al' ti se poigra s njim I ode zauvek s drugim Putevi se naši razilaze Neka svako svojim putem krene Neka prošlost na miru počiva Nemoj više da se sjećaš mene Ja za tebe oproštaja nemam Ni u grobu kada budem bio Boleće me rane u grudima Ako budem na te pomislio. YouTube: Šaban Šaulić — Nemoj, draga
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Decembar 04, 2011, 10:16:36 pm » |
|
* NIKAD JOJ OPROSTITI NEĆU Muzika: Budimir Jovanović Buca Tekst: R. Vučković Više se ne sećam nje, Za mene ona ne živi, Za mene ona je prošlost, Moju je zgazila sreću Ref. Ne, nikad, nikad, Nikad joj oprostiti neću! Davno je otišla s njim, Ljubav i radost da djeli, Kleta joj bila ta ljubav, Što moju pogazi sreću Mrzim te jer si ista, K'o svaka druga žena, Smeješ se dok neko plače, I stvaraš tugu još veću YouTube: Šaban Šaulić — Nikad joj oprostiti neću
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Decembar 07, 2011, 12:03:51 am » |
|
** NAĐI DRUGOG ZAUVIJEK 1B. Košanin — B. KošaninHoćeš opet meni da se vratiš tvoje srce moju ljubav traži, hoćeš opet da si pored mene i da opet slušam tvoje laži. Nađi drugoga, nađi zauvjek nek te neko drugi voli, ti si željela, ti si voljela uvijek drugi da te grli. Tvoje ruke grlile su nježno mislio sam da si samo moja nikad nisam vjerovati htio da je lažna ljubav bila tvoja. Nemam više snage da ti praštam tvoje srce lažni osmjeh krije ako opet budeš pored mene sve će opet biti kao prije. 1 Knjižica sa melodijom i tekstom: "Blagoje Košanin — deset velikih uspjeha" • izdavač Jugoton • 1970. YouTube: Meho Puzić — Nađi drugoga zauvjek
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Decembar 22, 2011, 02:34:41 am » |
|
* NA MRAMORNOJ STENI Predrag VukovićRef. Na mramornoj steni zlatna slova pišu: bila jedna ljubav, uzeli se nisu. Bogatstvom se sreća ne može da kupi i lišće za suncem od tuge požuti. Najlepše godine svoje, ljubljena, tebi sam dao al' tuđa si bila žena ja to nisam znao. Prosto nek' je tebi draga ma gde bila sada. Hej sudbino teška i prepuna jada. Spalila pisma si moja; slomila meni si krila a najdraže biće moje ti si samo bila. Prosto nek' je tebi draga ma gde bila sada. Hej sudbino teška i prepuna jada. YouTube: Dobrivoje Topalović — Na mramornoj steni
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Decembar 22, 2011, 02:46:26 am » |
|
** NE SPREMAJ MAJKO DAROVE B. Jovanović — V. GrujićNe spremaj majko darove više ne tkaj ćilime šarene Onaj što bješe drag srcu mom sad više nije kraj mene Šta će mi majko svitanje zore šta će mi cvjetno proleće Ne tješi dušu bolnu što jeca voljeni doće neće Kroz život majko poći ću sama zato ne spremaj darove Vidjeti nećeš ćerku u bjelom ni tvoje kićene svatove On mladost majko otrova bolom zato ću sama ostati Zbog njega majko nikada neću svadbeno kolo zaigrati YouTube: Vida Pavlović — Ne spremaj majko darove
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Januar 02, 2012, 11:46:22 pm » |
|
** NIKADA VIŠE, NIKADA B. Jovanović — V. GrujićKada si na rastanku Rekao meni zbogom Nema sam ostala tada, Drhtavi ruku za tobom Nikada više, nikada Ljubav se vratiti neće Al' pusta želja za tobom Vremenu odoleće Zašto si na rastanku Prolio suze vrele Zašto još ostao nisi Da svoje ispunim želje Da su mi nežne riječi Ostale posle sreće, Mogla bih da se nadam Da bude što biti neće YouTube: Vida Pavlović — Nikada više, nikada
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Januar 03, 2012, 12:08:21 am » |
|
* NEZABORAVNA LJUBAV KOLIKO SAM NEKADA ŽELEOBudimir Jovanović Buca ? Koliko sam nekada želeo Da te vidim u svom zagrljaju Više nego laste kada žure U proleće svome rodnom kraju Želja mi se nije ispunila Dan za danom u nepovrat ode Ali ipak još uvek te želim Kao žedan putnuk bistre vode Ti si srećna sada u domu svome Al ne slutiš šta se sa mnom zbiva Nikog svoga nemam pokraj sebe Samo tebe željo moja živa Nikog nisam toliko voleo Kao tebe ljubavi jedina Setime se bar onoga dana Kada budeš oženila sina. Napomena: Na albumu "Uspesi", godina izdanja 1980, nalazi se pesma "Koliko sam nekada želeo" tj. "Nezaboravna ljubav" (B4) bez da je naveden autor, kako na omotu, tako i na samoj ploči. Na albumu "Bisernica najlepših pesama No.2", godina izdanja 1997, ova pesma nalazi se pod brojem 09. Kao autor, navodi se V. Spužić. Međutim, na http://www.kvaka.rs/index.htm kao k.a. navodi se B. Jovanović, uz napomenu da je prve Kvakine pesme... komponovao Budimir Buca Jovanović.YouTube: Velibor Spužić Kvaka — Nezaboravna ljubav
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Januar 23, 2012, 03:12:52 am » |
|
* NEĆU TE KLETI DRAGA Budimir Jovanović Buca Neću te kleti draga Što si mi rekla zbogom Mada je tužno bilo Kad sam se rastajao stobom Zato me ne traži više Zaboravi ime moje Al' seti se da si majka Dece i moje i tvoje Rastanak svaki boli Suza na licu peče Ljubav nanosi boli To davno neko reče Teško je, teško draga Sa lica sakriti tugu Još teže biće meni Kad moram ljubiti drugu YouTube: Velibor Spužić Kvaka — Neću te kleti draga
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Januar 23, 2012, 03:21:41 am » |
|
* NA RASTANKU POĐIMO U KRČMU STARUMuzika: Budimir Jovanović Buca Tekst: Stanko PavlovićNa rastanku ispuni mi samo jednu želju Da poslednji časi sreće prođu u veselju Ref. Pođimo u krčmu staru, gde Ciganin stari svira da uz zvuke violine nađem srcu mira U očima suza nema, neće ih ni biti U srcima šta se zbiva ne možemo skriti Pa iako neka suza kane nam u čaše Ispijmo ih jer nam dani sreće prohujaše Singl 'Dođi, ublaži bol srca mog', godina 1968.YouTube: Velibor Spužić Kvaka — Na rastanku Live
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Januar 23, 2012, 03:38:23 am » |
|
* NA STAROM BUNARU Muzika i tekst: Mića StojanovićNa starom bunaru dragog sam čekala, Pevala sam pesme, vodu zahvatala. Al' danas ga nema, umreću od tuge, Zašto ne dolazi, da li je kod druge. 2x Kad se kući vratim, pitaće me majka, Gde si kćeri bila od jutra do mraka. Na starom bunaru, znaš da je daleko, Još je kofu majko potopio neko. 2x Nemoj me karati, majko moja mila, Danas nisam s dragim na bunaru bila. Dan mi danas, majko, u čekanju prođe Uzalud se nadah, dragi me ne dođe. Potopljena kofa, sa njom moje nade, Ostavi me dragi i drugoj pripade. 2x YouTube: Dušica Bilkić Stefanović — Na starom bunaru
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Januar 23, 2012, 03:59:26 am » |
|
* NAD IZVOROM Muzika i tekst: Andrija i Toma Bajić Nad izvorom vrba se nadnela pod njom kose devojka rasplela lice mije, ruse kose vije gorke suze nad izvorom lije Tužna vrbo sestro moja mila k'o i tebe tuga me savila kao i ja bez sreće i ti si cvetala si al' rađala nisi Što sam jadna bez sreće i dara što me moji udaju za stara zbog njegovih livada i njiva sunce jarko šta sam kome kriva On mlad nije ruke mu uvele a kose mu kao sneg se bele zato neću njegovo imanje moje srce hoće milovanje ja ću poći za dragoga mlada moja mladost, mladosti pripada YouTube: Živka Milošević & Lela Aleksić — Nad izvorom YouTube: Jasna Kočijašević — Nad izvorom Live
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|