Angelina
|
 |
« poslato: Januar 28, 2011, 01:19:44 am » |
|
* S A D R Ž A J Kad sam bio na tvom grobu / Đulići uveoci — IX * Kad ja viđeh oči tvoje * Kroz ponoć (nemu) * Kad si bila mala Mare * Kad je deda lumpovao * Kad sretneš Hanku Kišo, tiho padaj Kad zasvira harmonika Karanfile, uspomeno stara Krčma u planini * Kad pogledam s Rudnika, planine Kradem ti se u večeri Kad ja pođem niz sokak Kome srce ranjeno da nudim Kad dođe dan Kad se setim Zoro tebe / Zorice, Zoro moja * Kraj jezera jedna kuća mala Ko te ima taj te nema Kad umoran budem pao Kamena stena Kad grožđe zri * Kuda idu ljudi kao ja Kako ću sutra bez tebe Kad se uđe u kafanu* 
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #1 poslato: April 12, 2011, 11:22:32 am » |
|
* KAD SAM BIO NA TVOM GROBUĐULIĆI UVEOCI — IX Stihovi: Jovan Jovanović ZmajKad sam bio na tvom grobu Zamirisa mir bosiljka, A meni se priču glasak: "Šta mi radi moja Smiljka?" Tvoja Smiljka, sirotanka, Još ne može nogom stati, A otac je zborit' uči — Prva reč joj biće: Mati! Kad uzmogne nogom stati, Kad nauči mater zvati, Dovešću je grobu tvome, Tu nek kaže: Mati, mati! Oh, kako će na te glase Crna guja jada moga Upiti se, stegnuti se Oko srca ranjenoga! Pa će možda smrtnim stegom Razdrobiti svu tegotu, — Vi'š, kako su lepi nadi, Što me drže u životu! Svrstana u hrvatske (dalmatinske) narodne!YouTube: Aleksandra Trandafilović — Kad sam bio na tvom grobuYouTube: Živan Milić — Kad sam bio na tvom grobu
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #2 poslato: April 12, 2011, 11:22:44 am » |
|
** KAD JA VIDEH OČI TVOJE... 1Jovan Ilić Muzika Stanislav BiničkiKad ja videh oči tvoje, Jarko sunce meni sinu, Kroz srce mi strela minu, Kad ja videh oči tvoje! Kad ja videh oči tvoje, Kô u nebo da se vinu', Sav se stopih u milinu, Kad ja videh oči tvoje! Kad ja videh oči tvoje, izvor slatkih uzdisaja, Ja pomislih: eto raja! Pred oči mi zora svanu, A duša mi ognjem planu, Kad ja videh oči tvoje! KAD JA VIĐEH OČI TVOJE 2Jovan Ilić Muzika Stanislav BiničkiKad ja viđeh oči tvoje, Ja kakve su oči klete? Mal' ne rekoh: "Zbogom, svjete!" Kad ja viđeh oči tvoje, Moj zumbule! Moj Cvijete! Poda me se zemlja krete, Kad ja viđeh oči tvoje, S'tvog čardaka, s'tvog saraja, Ja pomislih: eto raja! Zlo ti minuh mimo dvore! Od sevdaha vas izgoreh, Zlo ti minuh mimo dvore! Od sevdaha vas izgoreh. Kad ja viđeh oči tvoje. Oči tvoje. 1 PESME Jovana Ilića | Srpska književna zadruga | U Beogradu | štampano u štampariji Petra K. Tanaskovića 1894 2 St. Binički Spava moma & Po polju je kiša & Zejnabi za pevanje uz pratnju klavira. Izdavačka knjižarnica Gece Kona, 1924. YouTube: Filip Cala, tenor — Kad ja viđeh oči tvoje
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Jun 16, 2011, 09:53:16 am » |
|
** KROZ PONOĆ Stihovi: Đura Jakšić, 1862. Muzika: Stanislav BiničkiKroz ponoć nemu i gusto granje vidi se zvezda tiho treptanje, čuje se srca silno kucanje; o, lakše samo kroz gusto granje! Tu blizu potok daljinu para, Tu se na cveću dika odmara, Tu mene čeka ašikovanje — O lakše samo kroz gusto granje! Pašću, umreću, duša mi gore, rastopiće me do bele zore, k'o grudu snega vrelo sunčanje — o, lakše samo kroz gusto granje! YouTube: Sestre Milovanović — Kroz ponoć nemuYouTube: Danka Stojiljković & Jordan Nikolić — Kroz ponoć nemuYouTube: Mirjana Peić — Kroz ponoć nemu
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Jul 11, 2011, 07:12:58 pm » |
|
* KAD JE DEDA LUMPOVAO Muzika: Milutin Popović Zahar Stihovi: Dragiša Penjin Kad je deda lumpovao u šabačko staro doba, paljeni su polileni u svih devet carskih soba. Poljupce je čak iz Luvra slala Šapcu Mona Liza, noćni život na Balkanu bio je k'o sred Pariza. Kad je deda lumpovao na tri šora i dva smera, vozili su štap i šešir dva posebna fijakera. Služile ga kelnerice, nasmejane, ljupke, vešte ali deda i ne haje, pa odjuri sve do Pešte. Treća zora kad osvanu i dogore nova sveća, pre njega su kući stigle za baku tri korpe cveća. Pesmu je snimio ansambl "Stari zvuci" iz Šapca. Pisana je u duhu stare gradske pesme a snimljena je početkom 80-tih. Par puta se pojavila na različitim CD-a bez da su navedeni podaci ko su autori muzike i stihova. Čak je na jednom CD-u ime ovog ansambla izostavljeno. YouTube: Stari zvuci — Kad je deda lumpovao
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 16, 2011, 12:53:38 am » |
|
**
KAD SI BILA MALA MARE Dragiša Nedović
Kad si bila mala Mare Volela si nemare Volela si mala Mare Gledati mornare
Pripev Mare Mare slatki raju moj Mare Mare splitska ružo
A sad si naresla Mare Voliš da se celivaš Voliš da se ti celivaš Nikog ne odbivaš
Sanja sam te jedne noći Kako ideš bosa I u tome sanu Mare Milova me kosa
Splitsko blato da je zlato Luka da je moja Ja te ne bih ostavio Mare srićo moja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Novembar 30, 2011, 02:39:38 am » |
|
* KRADEM TI SE U VEČERI S. Vukosavljev — P. BlažekKo to noćas uspomene dira, Što se krije... Kroz kaldrme mine Skriven neko na doksetu svira Naše pesme što su nekad bile Kradem ti se u večeri kroz sokake tihe, stare Tiho noći, tiho noći, još se moje oči žare Kradem ti se u večeri kroz sokake tihe, stare Tiho noći, tiho noći, još se moje oči žare Čekaj draga, ta noć neće proći Gusta magla našu ljubav skriva Ono što se voli u samoći Potrajaće dok je ljubav živa Kradem ti se u večeri kroz sokake tihe, stare Tiho noći, stani noći, još se moje oči žare Kradem ti se u večeri kroz sokake tihe, stare Čekaj noći, stani noći, još se moje oči žare Još se moje oči žare... YouTube: Živan Milić — Kradem ti se u večeri
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Decembar 02, 2011, 11:43:26 pm » |
|
* KAD POGLEDAM S RUDNIKA, PLANINE Kad pogledam s Rudnika, planine, tamo gde se Kolubara plavi, u zelenom, moje selo belo, beli kuća, moje rodno selo, ref. i kazan sa rakijom i svatovi sa buklijom, bruje pesme na sve strane, to je Šumadija u jesene dane. Kraju rodni, kud god sam hodio, u srcu sam ja tebe nosio, tvoja polja, tvoje vinograde i devojke što na njivi rade. Ti si pesma slavuju u gaju, šaren ćilim u mesecu maju, divan miris klasale pšenice, sladak osmeh lepe čobanice. YouTube: Braća Bajić — Kad pogledaš s Rudnika, planine
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Decembar 02, 2011, 11:44:10 pm » |
|
* KAD ZASVIRA HARMONIKA Milija SpasojevićKad zasvira harmonika, Ja se setim tvoga lika. Bolno srce mi uzda'ne; Gde si, slatko lane. Listale su opet grane, Proleće je, slatko lane. K'o nekad mi grudi gore, Draga, zelen bore. Želeo bi da me voliš, Da prestanu srcu boli. Kao nekad ljubav mlada, Nek' se vrati sada. YouTube: Predrag Gojković Cune — Kad zasvira harmonika
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Decembar 22, 2011, 01:15:29 am » |
|
* KAD SRETNEŠ HANKU Rade Jovanović — M. Jašarević — M. JovanovićKad sretneš Hanku, sijedu baku u mahali u sokaku selami je — pozdravi je jer znaj da je bila vila Zbog nje je Zijo danima pio zbog nje je Salko u vodu skako zbog nje je Ibro hapsane ribo zbog nje je Bego u mezar lego zbog nje su noži parali srca zbog nje se lila momačka krvca Hvališe ljudi ljepotu njenu i pjesnici za nju znaše tu nekada divnu ženu i sazlije opjevaše Nigdje još nebi takvoga stasa nit ljepših usta umilnog glasa od pjesme njene slavuj umukne od puste želje srce da pukne Takva je bila zanosna Hanka najljepša djeva iz mog sokaka Godine burne odnješe mladost ko vjetrovi list sa gore u očima gasnu radost divno lice skriše bore Leđa se svila drhtave ruke u stare Hanke sirote puke protkani tugom prolaze dani sjećaju srce na sevdah davni Sjećanja draga tiho se gase a pusta mladost ne vraća se LP 1978. | Safet Isović | RTB NK 10377YouTube: Vladan Simić — Kad sretneš Hanku
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Decembar 31, 2011, 01:56:27 am » |
|
** KIŠO, TIHO PADAJ Muzika: Vita Životić Tekst: Zoran ObradovićKišo, tiho padaj Od noćas sam sama, Izgubi za uvek Voljenog dragana. Otiš'o je davno, Neću ga videti, Sa drugom je sada, Zbog tog' ću umreti. Nemam jadna sreće, Nisam ni imala, Volela sam njega Život bi mu dala. Zato mi pomozi, kišo tiho padaj, I mojoj se sreći, Sa mnom sada nadaj. YouTube: Radmila Dimić — Kišo tiho padajYouTube: Lepa Lukić — Kišo tiho padajYouTube: Dušica Bilkić — Kišo tiho padajYouTube: Brankica Stanarčić — Kišo tiho padaj
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Januar 10, 2012, 10:31:18 pm » |
|
* KOME SRCE RANJENO DA NUDIM Petar TanasijevićUdati se nikad neću Za svatove neću znati Tužna pesma nek me samo Kroz moj život prati Ref. 2x Koga još da volim Za kime da žudim I kome ću srce svoje Ranjeno da nudim Ne uzimam koga volim Koga moje srce želi Pobegla bi bez povratka Sama u svet beli Što se više voli Što se više žudi Sve više se čemer pije Od voljenih ljudi Da robujem pristala bi I da čekam sede vlasti Zbog voljenog tad bi znala Da sam robovala YouTube: Lepa Lukić — Kome srce ranjeno da nudim Org. verzija
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Januar 26, 2012, 02:08:12 pm » |
|
* KAD JA POĐEM NIZ SOKAK Jovica Petković Kad ja pođem niz sokak i ponesem svoj bagdak za mnom momci pristaju jer sam već za udaju. Majka kaže, mlada si, još momcima prkosi neka momci čekaju rano je za udaju. Neću majko, kažem ja jedan mi se dopada ni ti nisi pitala kada si se udala, kad zaželim neka znaš ja u inat ode baš. YouTube: Silvana Armenulić — Kad ja pođem niz sokak
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #13 poslato: Januar 26, 2012, 02:16:07 pm » |
|
** KAD GRŽĐE ZRI M. BožovićKad osvane jutro i čokot zahladi čekaću te, mila, čekaću ljubavi čekaću te, mila, usred vinograda tamo gde je zrelo grožđe gde je loza mlada Na čokotu, na proplanku sad zrelo je grožđe rano još je ono, mila moja još je ono neubrano Tad sam dragoj svoje vrele usne dao dok sam zrelo grožđe sa čokota brao a i sada grožđe tu prosuto stoji niko ne zna što je tako vinogradi moji Ti ne pričaj šta je bilo ko je zrelo grožđe brao i poljupce sa usana ko je tebi draga krao Sad čokoti mladi šire dobar hlad niko ne zna tajnu, samo vinograd. Čuvaj, čuvaj tajnu vinograde mali i ne pričaj nikom kad smo zrelo grožđe brali Čuvaj tajnu vinograde čuvaj tajnu o ljubavi čuvaj tajnu vinograde da je niko ne saznade Singl 1973. | DISKOS NDK-F 30007 | Ilidža '73YouTube: Miroslav Ilić — Kad grožđe zri
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #14 poslato: Januar 26, 2012, 02:22:20 pm » |
|
** KRČMA U PLANINI Muzika: N. Bilkić Tekst: Miroslav ČonkićIma jedna krčma u planini vide joj se svijetla noću u dolini ko to pali svijeće i po krčmi šeće to je lijepa Mara, kći starog krčmara pa mi želja dođe, to u srcu krijem bona Maro, ja zbog tebe pijem Svaki taj plamičak stavlja me na muke harmonika šalje sa planine zvuke meni sine lice lijepe krčmarice oči kao badem, ja se na put dadem ranjenog hajduka napojila Jana a mom srcu Mara melem-rana Kad umoran stignem gore u planinu novu snagu nađem u rumenom vinu Mara čila, vedra, igraju joj njedra kad mom stolu dođe mene umor prođe pa mi oči padnu na ta njedra bujna bona Maro, daj još vina rujna Nedeljko Bilkić "Ilidžanko, Bosanko" / singl 1969. | RTB EP 12 518YouTube: Nedeljko Bilkić — Krčma u planini
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Avgust 10, 2012, 10:12:25 pm » |
|
* KARANFILE, USPOMENO STARA (Vitomir Životić — M. Ubavkić)Karanfile, uspomeno stara, ti me sećaš draginih nedara kada sam te nekad srećan brao a iz njenih grudi mirisao. Tvoj me miris još uvek podseća, cvetnog maja i davnog proleća. Rastasmo se gde smo se i sreli kraj izvora gde smo i pčeli. Karanfile, seti je na mene, reci dragoj da mi duša vene. Pozdravi je, neka mi se vrati, srce moje više da ne pati. KARANFILE, USPOMENO STARA (Vitomir Životić — M. Ubavkić)Karanfile, uspomeno stara, ti me sećaš dragog i behara kada te je nekad srećan brao a iz mojih grudi mirisao Tvoj me miris još uvek podseća mladih dana i lepih proleća rastasmo se gde smo se i sreli kraj izvora gde smo se voleli Karanfile, seti ga na mene reci da mi za njim srce vene zamoli ga neka mi se vrati srce moje prestaće da pati YouTube: Ljiljana Petrović Butler — Karanfile, uspomeno stara
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Avgust 31, 2012, 11:31:38 pm » |
|
* KAD DOĐE DAN Budimir JovanovićKad dođe dan da se moramo rastati kad dođe čas koji će da rastavi nas ja neću moći da preživim taj dan jer ti si bila moj divan san Ko munje zrak i naša ljubav uminu moj svaki tren biće za drugu ženu nem i neću moći da peživim taj dan jer ti si bila moj divan san U zaborav otiće svi srećni dani ja neću tad da budem više ovako mlad pa neću moći da preživim taj dan jer ti si bila moj divan san YouTube: Bora Spužić Kvaka — Kad dođe dan
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Decembar 03, 2012, 12:29:18 am » |
|
* KAMENA STENA Svake večeri pevam kamenoj steni sve moje boli sivo kamenje zna i srce moje skoro će biti kamen sivilo noći biće za mene dan Brda pričaju noćas sa mnom o tebi sve noći rađaju tužnu tugu bez tebe Svake večeri pevam kamenoj steni sve moje boli sivo kamenje zna i srce moje skoro će biti kamen sivilo noći biće za mene dan Za moju ljubav dani nemaju vreme nit' ona misli o pesmi i steni toj ko zna kom noći poklanja ona dok patim dok sivo stenje diše svu moju bol YouTube: Toma Zdravković — Kamena stena
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Mart 28, 2013, 07:53:56 pm » |
|
* KAD UMORAN BUDEM PAO Kad umoran budem pao ja sudbinu neću kleti sa pesmom sam drugovao sa pesmom sam tugovao sa pesmom ću i umreti Napuco se čaša napevo pesama napio se nektar vina sa rajskih usana Najlepše sam ruže brao lom lomio čarnom gorom lepotice milovao pesmom tugu razbijao vraćao se kući zorom Gde sam naš'o strasti tu i nisam prašt'o pa sad kad mi duša gori barem znadem zašto Nagrijo se sunca žarka nagledao svih lepota naljubio devojaka kao vila iz oblaka šta bih više od života Vreme nosi dane krši boru grane slomila se orlu krila jedna mladost bila YouTube: Novica Negovanović — Kad umoran budem pao
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Jun 18, 2013, 11:19:23 pm » |
|
* KRAJ JEZERA JEDNA KUĆA MALA Zvonko Bogdan
Kraj jezera jedna kuća mala tamo draga dragog čekala obeć'o je da će doći i da će joj prsten doneti
Zora svanu, suza više nema a ni dragog kog je čekala kraj jezera uplakana maramica bela ostala
Ako nekad ljubiš momče mlado znaj da će te brzo ostavit' jer on ne zna šta je ljubav i ne može dugo veran bit'
YouTube: Dušan Jakšić — Kraj jezera jedna kuća mala
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Jun 21, 2013, 03:46:43 pm » |
|
** KAD SE SETIM ZORO TEBE Kad se setim Zoro tebe, meni moje srce vene, pa me tuga obuzima, ti si Zoro najmilija. Zorice, Zoro moja, zanela me ljubav tvoja. Kad se setim Zoro tebe, meni moje srce vene, ostavi ga neka vene, samo kad je pokraj mene. Zorice, Zoro moja, Mene opi ljubav tvoja. Kad se setim Zoro tebe, meni moje srce vene, jedva čekam da se vratiš, da mi moje muke skratiš. Zorice, Zoro moja, zar da vene ljubav tvoja... KAD SE SETIM ZORO TEBE Kad se setim Zoro tebe, meni mladom srce zebe, pa me tuga obuzima, ti si Zoro najmilija. Zorice, Zoro moja, meni treba ljubav tvoja. Zorice, Zoro moja očara me ljubav tvoja. Ja se mlađan u grob spremam jer života više nemam pa me tuga obuzima ti si Zoro najmilija. YouTube: Slavko Perović — Kad se setim Zoro tebe YouTube: Milan Topalović Topalko — Zorice, Zoro moja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Decembar 27, 2013, 02:34:17 am » |
|
* KRALJICA SRCA MOG Umoran od noći slomljen od života na mome odelu tragovi od kiše javi se ljubavi, ja ne mogu više Ref. Otvori mi svoja vrata ja sam čovek koji kuca verni sluga što te moli zarobljenik što te voli ti kraljice moga srca Otvori mi svoja vrata Ljubavi su mnoge kroz moj život prošle ali ti si bila jedina i prava umoran sam ljubavi i meni se spava Tražim te u kući gde si nekad bila prozori su tvoji noćas otvoreni javi se ljubavi, znaj, teško je meni YouTube: Šaban Šaulić — Kraljice srca moga
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Novembar 27, 2014, 01:58:08 am » |
|
* KO TE IMA TAJ TE NEMA Ne može se uhvatiti senka od života što k'o Dunav teče jer je život i svetlo i tama, nekad jutro a nekada veče. Ko te ima taj te nema, ko te nema taj te sanja, ko te sanja taj te ljubi a ti o tom pojma nemaš. Neki žive blizu al' daleko, kao kamen ne mogu se maći i kad se za ruke drže stalno u mraku se ne mogu pronaći. Dotaknu se linije života, dve sudbine kao jedna traju il' se dirnu il' se ne dodirnu al' jedna za drugu dobro znaju. YouTube: Dragan Kojić Keba — Ko te ima taj te nema
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Januar 28, 2015, 05:35:25 am » |
|
* KUDA IDU LJUDI KAO JA Kuda idu ljudi kao ja... Hej živote ostade mi dužan svi pevaju samo ja sam tužan Ref. Hej, zapevaću kada prođe sve a, kuda idu ljudi kao ja Hej živote da l' se nekad kaješ kome sreću kome tugu daješ Pevao bih i ja da se čuje ali sreća bolu ne veruje sreća bolu ne veruje YouTube: Aca Lukas — Kuda idu ljudi kao ja
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Angelina
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Novembar 16, 2016, 02:42:16 am » |
|
* KAKO ĆU SUTRA BEZ TEBE muzika i tekst: Rade Vučković Pokraj reke zagrljeni stoje, dok se sunce na zapadu gubi, rastaju se dvoje što se vole, ona plače, on joj kose ljubi Ref: Kako ću sutra bez tebe, kako ćeš ti bez mene, i ceo život ko cveta dva, venućemo ti i ja Sreli smo se kad su cvale ruže, nikad nismo pričali o kraju, proleće je tužno za nas dvoje i za one koji se rastaju Zagrljeni stajali su dugo i kroz suze on joj tiho reče — ti odlaziš, ja ostajem, dušo što živimo kad nemamo sreće YouTube: Rade Vučković — Kako ću sutra bez tebe
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|