*
BLAGICA BETI ĐORĐEVIĆ(Mateić kod Kumanova, 1946)Beti Đorđević spada u onu grupu pevača čiji lik mlade generacije ni ne znaju, ali su za njenu numeru "Počnimo ljubav iz početka" čuli. [...]
"Moje detinjstvo je bilo posle rata i, iskreno, nemam lepih sećanja na taj period. Odrasla sam sa bakom, a jedna od retkih stvari kojih se rado sećam iz tog perioda je da sam od malena pevala. S obzirom na činjenicu da sam dete sa sela i da nisam imala muzičku školu u svom mestu brzo sam došla u Beograd u čuveni 'Stanković'." [...]
"Sećam se mirisa domaćeg hleba, domaćih pita, paradajiza i paprika iz mog rodnog kraja...Izvorske vode...Sve to je stvorilo u meni lepu osnovu za budući život i zdrave navike. A da li mi nešto nedostaje? Iskreno, ne. U Beogradu sam napravila svoj novi život." [...]
"Ako govorimo o vremenima pre devedesetih i ovima sada ne bih pravila neku veliku razliku, ali su mi devedesete bukvalno ostale u sećanju kao crna rupa. Ne želim ni da ih se setim."
Nedavno je izašao Blagičin CD u izdanju Siti rekordsa, a u planu je i koncert. Repertoar će biti podeljen u dva dela. U prvom će pevati šlagere i nekoliko domaćih evergrin pesama, a u drugom delu će biti strani repertoar. [...]
Na dlanu* * *... Danas je Beti teško čuti i videti u glavnim medijima. Svi ljubitelji pravog i kvalitetnog zvuka mogu da poslušaju njene pesme na internetu. [...]
"Živim u Beogradu, preciznije Kotež još bliže Krnjača. Vodim apsolutno normalan život. Gledam televiziju, šetam, uživam u prirodi. Provodim puno vremena sa ljudima koji mi prijaju. Tu i tamo naleti po neki angažman i to je to. Nisam aktivno u svetu muzike duži period. Ako se desi nastup to je uglavnom po Beogradu jer tu imam publiku i prostor gde mogu da pevam. U unutrašnjosti nema poziva ni interesovanja ali to je i razumljivo. Vrstu muzike koju ja interpretiram sluša veoma uzak krug ljudi. Mi nikada nismo mogli da uspemo i nastupamo po unutrašnjosti ni u ona 'stara vremena'. Mentalitet naših ljudi, plus medijska propaganda učinili su da se folk toliko duboko ukoreni da je situaciju nemoguće preokrenuti i publiku usmeriti ka drugom muzičkom izvoru." [...]
Svet