Snežana Berić (1960)
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Stranice: 1   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Snežana Berić (1960)  (Pročitano 31389 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« poslato: Februar 17, 2012, 11:16:15 pm »

*
SNEŽANA BERIĆ

Snežana Berić rođena u Beogradu, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Beogradu na temu "Muzika u dramskom teatru-kompozitor Zoran Hristić", magistrirala je na temu "Rebrendiranje Beogradske filharmonije" na Fakultetu za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend u Beogradu, gde je na doktorskim studijama i ujedno radi kao asistent. Autor je više naučnih radova, prezentovanih i objavljenih na naučnim skupovima u zemlji i inostranstvu, iz oblasti marketing menadžmenta u kulturi i umetnosti.

Snežana Berić (umetničko ime Extra Nena) je istaknuti je muzički umetnik, prva dama srpske šansone, izuzetnih vokalnih mogućnosti: komponuje, piše poeziju, prozu i bavi se umetničkom fotografijom. Muzičko obrazovanje stekla je u klasi solo-pevanja profesorke Dorotee Spasić u muzičkoj školi "Slavenski" u Beogradu.

Zahvaljući neobičnoj boji i opsegu glasa, ova umetnica uspešno se ogledala u različitim muzičkim žanrovima: gradska narodna pesma, romansa, šlager, džez, kancona, filmska muzika, izvodeći koncertni repertoar na sedam svetskih jezika: engleski, italijanski, francuski, nemački, španski, grčki i ruski.

Snimila je deset samostalnih albuma, uz mnogobrojna audio, video i kompilacijska izdanja i napravila preko stotinu snimaka za Radio Beograd. Snimila je ibrojne programe za TV Beograd, kao i za stale televizijske centre u zemlji.

Osvojila je dvadeset pet nagrada na muzičkim festivalima u zemlji, a zapažen uspeh postigla je na reprezentativnom nastupu na ''Pesmi Evrovizije'' u Švedskoj u Malmeu 1992. godine. Zahvaljujući tome, snimila je više samostalnih izdanja za strane izdavače, ostvarivši saradnju sa mnogim evropskim kompozitorima.

Ostvarila je niz dramskih uloga na televiziji i u pozorištu-predstava "Arizani" u Pozorištu na Terazijama, mjuzikl "Zaljubljena žena" u Sava Centru 2008. godine.

Objavila je knjigu "Zaljubljena tetka". Ne povlađujući deci, maštovito, nadahnuto i sugestivno u toj bajci kazuje se u ime lepšeg i pravednijeg sveta. Njena knjiga pesama "Put deo srca" je pravi cvetnik uznesenih ljubavnih stihova nadahnutih čovekovom težnjom ka pripadanju. Treća pesnička knjiga "Ne zaboravi me" na uzvišen i neposredan način iskazuje ljudska, lična osećanja, neprikrivenu i nesputanu iskrenost zaljubljene šansonjerke.


Tekst: Fakultet za kulturu i medije
Fotografija: Snežana Berić — Ekstra Nena
Sačuvana
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Februar 17, 2012, 11:56:56 pm »

*

SNEŽANA BERIĆ — DISKOGRAFIJAALBUMI

1. EXTRA NENA
Založba kaset in ploš RTV Ljubljana
LD 1260, ULP 1611stereo

2. NEK SE PEVA, IGRA
Jugodisk BDN 337 stereo

3. ZA JEDNOG ČOVEKA
PGP RTS, 201308 stereo

4. TI SI BOG ZA MENE
PGP RTS, 202290 stereo

5. LJUBIM TE PESMAMA
PGP RTS, 211485 stereo

6. EXTRA NENA — WE CAN'T OUR LOVE ANYMORE
Jugoslawischer Eurovisionsbeitrag '92 LC 1421 AAD
Manufactured and distributed by Bellaphon, Germany
130.07.629
Licenced by — TRB/Classic — YU, 130.07.629.LC 1421

7. EXTRA NENA — DARKO KRALJIĆ — easy listening music 95/96
PGP RTS, 411380 stereo

Biografija: Snežana Berić — Ekstra Nena
Sačuvana
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Februar 17, 2012, 11:59:11 pm »

*
SNEŽANA BERIĆ


MOJ DRAGANE

Moj dragane, što me zaboravljaš
Ja te čekam a ti se ne javljaš

Dve godine kako žito klasa
a od tebe ni traga ni glasa

Moj dragane, moja grudo leda
Od srca se otkinuti ne daš


MOJ GOLUBE

Ko zna gde si ti, moja ljubavi
Noćas ti šaljem belog goluba
Da ti doleti ko u pesmama

Leti moj golube,
Sleti mu na prozore
Al ne reci moju tugu
Ako noćas ljubi drugu
Neka tajna ostane

Noć je godina, dugo čekana
Jedna je ruža noćas uvenula
A nikad nije zamirisala


LJUBIM TE PESMAMA
Muzika: Radivoje Radivojević
Tekst: Gale janković


Boga sam molila
Neka mi snage da
Da oprostim ti sve
Zaboravim što pre
One duge molitve

Još si na mojim usnama
Ljubim te pesmama
Snovi umorni nas su čekali
Ali mi nismo zaspali

Zora je čaše dve razbila
S nama se ljubavi napila
Lepše je pevala od Cigana
O Bože, da li sam sve sanjala

YouTube: Snežana Berić — Moj dragane
YouTube: Snežana Berić — Moj golube
YouTube: Snežana Berić — Ljubim te pesmama
Sačuvana
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Februar 18, 2012, 01:19:59 am »

*

SKARLET O'HARA U LATINO-SERIJI

Najavljujući mjuzikl u Centru "Sava" u kojem glumi, peva i igra, Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, govori i kako je našla muškarca za ceo život i devojačkom prezimenu dodala još jedno: Jevtić

Nekad samo zaljubljena tetka, postala je zaljubljena žena. U punom sjaju pojaviće se 20. oktobra, u mjuziklu, na velikoj sceni Centra "Sava".

Knjigu bajki "Zaljubljena tetka" napisala sam pre nekoliko godina kad se rodila sestričina Milica — kaže raspoloženo Snežana Berić - Jevtić, poznatija kao Ekstra Nena. — Po uzoru na to štivo, nastao je mjuzikl "Zaljubljena žena". Režirao ga je Vlada Lazić, a pored mene i glumca Siniše Ubovića, na pozornici će biti i ansambl Pozorišta na Terazijama. Priča je o tome kako osvojiti, zavoleti i zadržati muškarca, kroz šta sve ta zaljubljena žena prolazi, s kakvim muškarcima se sreće. Jedan je ruralan tip, drugi intelektualac, pa radnik, sportista... Sve je protkano s muzikom. Klasičnom, etno, džez... Biće to "Brodvej" u Centru "Sava"!
 
Ekstra Nena će se, dakle, na pozornici pojaviti u trostrukoj ulozi. Glumice, pevačice i igračice. Ne plaši se da neće dostojno odgovoriti tako komplikovanom zadatku, jer iza sebe već ima slično iskustvo. Svojevremeno je nastupala u mjuziklu "Arizani", baš u Pozorištu na Terazijama. Nije je tek tako Cune Gojković u zafrkanciji zvao "glumica Žanka Stokić".

I, kako osvojiti muškarca? Šta kaže Nenino iskustvo?
 
Mene neko mora da upozna da bi me zavoleo — veli. — I obratno. Svako u svojoj različitosti mora da uvažava onog drugog i da plove zajedno. Ne želim da se udajem za nekog i da ga menjam posle samo dva meseca!

OVO JE SVET MUŠKARACA
 
Ljubav je za nju uvek bila nešto veoma komplikovano. Stalno se pitala da li će znati da prepozna onog pravog, njoj suđenog, muškarca i uda se za njega. Ali, kad je prošle godine upoznala dr Miroljuba Jevtića, zamenika direktora "Železnice Srbije", za samo nedelju dana donela je odluku svog života.
 
Danas smo se upoznali, za sedam dana ponovo videli, a osmog dana rešili smo da se venčamo. I venčali smo se. Ne mogu sad da kažem da mi se dopala njegova kosa ili visina... Ne! Jednostavno sam osetila da je to neko s kim vredi provesti život. Prijatelj mi kaže: "Vi ste k'o latino serija." To je istina. Sad ne brinem ni o čemu. Imam čuvara. Na meni je samo da učestvujem u životu i da budem bolja nego što jesam.
 
Venčanju na jednom vojvođanskom salašu prisustvovalo je samo dvanaest zvanica, sve sa kumovima. Oni koji poznaju Nenu, znaju da ne voli gungulu i gužvu.
 
Pred venčanje je, otkriva, pitala budućeg supruga da li želi da ona uzme njegovo prezime. On joj je na to džentlmenski odgovorio: "Pošto si mi tako slatko zadovoljila sujetu, odluči kako hoćeš!" Onda je ona devojačkom prezimenu Berić, dodala Jevtić.
 
Udajom žena ulazi u novu porodicu, zasniva novi život i zato mislim da treba da, kao deo te porodice, nosi njeno prezime. Znate kako me najavljuje maestro Nikola Rackov, na našim zajedničkim nastupima? Snežana Berić Jevtić Ekstra Nena!

Kad je postala gospođa Jevtić, s Košutnjaka, gde je svojevremeno kupila stan, vratila se na rodnu Čuburu. Sad je ostvarena, zadovoljna, rečju: zaljubljena žena. Najzad ima pravi dom. I — super svekrvu i svekra.
 
Hvala bogu da su živi. Bez majke i oca sam ostala u šesnaestoj godini, pa su mi oni kao roditelji. I to je divno.

Voli za sebe da kaže da je savremena Skarlet O'Hara. Silom (ne)prilika rano je počela da brine o sebi i postala samostalna žena. Tokom dana je bila student ekonomije, a uveče je pevala u hotelu "Taš". Od samog početka, kad je o muzici reč, osećala se superiorno, jer je obdarena glasom koji može da peva sve žanrove: pop, folk, džez, operu... Ipak, rano je shvatila da je ovo svet muškaraca. Bez njih, uprkos nesumnjivim kvalitetima, žena ne može da dopre do određenih stepenica.
 
Svi će pokušati da ti se udvaraju. Koliko sam samo poslova izgubila zbog toga. Ne dozvoljavam da se na taj način učestvuje u poslu. Da sam to dopustila, verovatno bih dobro materijalizovala svoj rad. Ali, mene to nikad nije zanimalo. Tako sam vaspitana.

Važi za svestranu i vrednu osobu. Pored dugogodišnjeg angažovanja na muzičkoj sceni, napisala je i nekoliko knjiga, uglavnom poezije, a uskoro bi trebalo i da magistrira s temom "Rebrendiranje Beogradske filharmonije".

Volim klasičnu muziku — ističe. — Učila sam solo pevanje, posećujem koncerte. Često nastupam sa simfonijskim i džez orkestrima. I diplomirala sam na dramskom teatru i muzici Zorana Hristića. Logično je zato bilo da za magistraturu obradim Beogradsku filharmoniju, instituciju koja je, zahvaljujući, pre svega, jednom čoveku, Ivanu Tasovcu, ponovo postala brend.
 
DVA ASA KRISTALNOG GLASA
 
Na Fakultetu za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend Snežana Berić-Jevtić odnedavno radi kao asistent na predmetu Interkulturni menadžment. Za sada ocenjuje samo kolokvijume. Smatra da je najbolji profesor onaj koji ne dozvoli da iko od studenata padne, jer "uspeh je ako uspeš da ih naučiš toliko da bar dobiju šesticu". Priznaje da su u početku bili iznenađeni kad su je videli da ulazi u slušaonicu. I njoj je bilo neobično kad su je prvi put oslovili sa "profesorka".

Konačno je zadovoljna svojim životom. Ispunila je, tvrdi, sve svoje želje.
 
Bavim se poslom koji volim. Serija koncerata po pozorištima Srbije u kojima nastupam s Oliverom Njegom i Nikolom Rackovim, najavljuju se kao "Koncert dva asa, kristalnog glasa, uz klavirsku pratnju profesora Nikole Rackova". Publika nas, vidim, bez daha sluša dva sata. Nekad i duže. Ima li veće sreće? Uvek sam se nametala samo muzikom. Nikad izazovnim oblačenjem, neobičnom frizurom ili bojom kose.

Dok je bila sama, posao joj je bio na prvom mestu. A sad kad se udala?
 
Moj muž je na prvom mestu! Ravnopravno razgovaramo o svemu. On jeste doktor nauka iz oblasti saobraćaja i menadžmenta i redovni profesor na Univerzitetu, ali njegova struka meni nije apstraktna. I ja sam, takođe, u akademskoj oblasti.
 
Sestričina Milica kojoj je zaljubljena tetka pisala bajke očekuje da uskoro dobije batu ili seku. U porodici će, dakle, opet biti prinove.

Slikala bih se kao trudnica za naslovnu stranu nekog časopisa — kaže iznenada. — Naravno, ne kao Demi Mur. Potpuno naga. Ona je, ipak, glumica i ima tu vrstu slobodnog ponašanja.

Ekstra Nena voli fotografiju, ali otkad je kupila digitalni fotoaparat, prestala je da se ozbiljno bavi ovom vrstom umetnosti. A nekad je, "s onim malim idiotom" pravila izložbe. Slikala je, uglavnom, pejzaže. Napravila je samo tri portreta: najboljeg druga Konstantina Kostjukova, ruskog reditelja Nikite Mihalkova i književnika Raše Livade.
 
A hoće li Ekstra Nena kolekciji portreta portreta priključiti još jednog muškarca? Svog supruga dr Miroljuba Jevtića? Odgovor je kratak.
 
Ne! On nije za kolekciju.

 
Snežana Milošević | Ilustrovana politika
Sačuvana
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: April 07, 2013, 10:39:09 pm »

*
SNEŽANA BERIĆ-JEVTIĆ


MUŠKARAC MOJIH SNOVA

Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, davno je napisala knjigu Zaljubljena tetka. Koliko se toga promenilo u njenom životu, govori mjuzikl Zaljubljena žena, u kojem ona otkriva tajnu kako zavesti, osvojiti i zadržati muškarca svojih snova

Dama o čijem se emotivnom životu godinama samo nagađalo, odnedavno je svom prezimenu dodala i prezime Jevtić. Udala se u romantičnom ambijentu jednog salaša u društvu najbližih ljudi. U čoveku svog života, kome je posvetila pesmu Samo takvog hoću, pronašla je energiju i inspiraciju za dalji rad.

Prošle godine ste obeležili dvadeset godina rada. Kada se osvrnete, koji momenti su bili najbolji, a koji ne tako dobri?

Najbolje momente upravo proživljavam. Ništa ne zaboravljam i pokušavam da, onda kada sve ne ide baš glatko, prizovem najbolje događaje koji mi pomognu da ostanem na zemlji i krenem dalje, a ponekad i ispočetka. U svakom slučaju, ne zaboravljam svoje hitove, nagrade i uspehe u folk muzici, zatim maestralni prelazak u pop vode, koje mi po vokaciji i pripadaju. Ipak, svakako najznačajnija stvar je učestvovanje na Evrosongu 1992. godine u Švedskoj, kao i evergrin koji će me zauvek pratiti — kompozicija Ljubim te pesmama.

Šta je presudilo da toliko dugo ostanete verni pevanju?

Muzika me je uvek spasavala od one strane života koju baš nisam volela. Kada sagledam sve godine karijere, mislim da smo samo kao malo kojih dvoje, "ona" — karijera i ja, ostali verni i dosledni jedno drugome. To može samo bezrezervna posvećenost, a to je, u stvari, ljubav. Prva muzika za mene bio je glas moje majke, a tek kasnije sam naučila da raspoznajem boje i nijanse. Ne vidim kome bih, ako ne muzici, ostala zauvek verna. To je moj život, moj svaki dan i čas, neprospavana noć, ponekad suze, ali i puno smeha. Sve sam to ja.

Šta je najvažnije za uspeh u poslu kojim se bavite?

Ostati dosledan svojim idealima, ali i ostati na zemlji — normalan, bez upotrebe doping materijala koji ostavlja posledice. Dovoljne posledice ostavljaju sve propratne pojave koje su vezane za profesiju. Nemam na šta da se požalim, jer sam čak i one stresne i crne dane doživljavala kao prirodnu nepogodu na koju ne mogu da utičem. A danas, mogu slobodno da kažem — hvala za sve — jer sve kroz šta sam morala da prođem čini onu mene, koju ljudi baš vole na sceni.

Već drugu godinu zaredom pravite koncert u oktobru? Postoji li skriveno značenje?

Samo ne zaboravljam 20. oktobar, dan mog rodnog grada i mojih predaka, koji neizmerno volim. Možda će i ostali ljudi koji žive u njemu shvatiti da je njemu, izuzev čistoće i kojekakvih "sitnica", potrebno da ga vole onako kako jedna metropola zaslužuje, sa svojim urbanim običajima i manirima. Moja sestra je pre nekoliko godina napisala: "Beograde, vreme je za smoking", a danas pita: "Beograde, gde ti je smoking?"

Način na koji prezentujem muzičku umetnost na mojim performansima govori o Beogradu u kome sam ja odrastala, i opisuje način života nas običnih Beograđana koji su samo voleli da bude kulture, reda i higijene u međusobnim odnosima. Danas se retko srećemo, jer nas ima sve manje, iako sam mišljenja da nije bitno gde ste se rodili, već da umete da dostojanstveno nosite taj svoj život.

Da li je ime mjuzikl koji ćete nam predstaviti (Zaljubljena žena) jednako vašem trenutnom emotivnom statusu?

Naziv mjuzikla je pozajmljen od prvog dela imena moje knjige — savremene bajke Zaljubljena tetka, pa kako sam avanzovala od tetke do žene, bio je logičan i novi naslov. Emocije su sastavni deo materijala od kojeg me je dragi Bog sačinio, hvala mu na tome!

Postoji li pesma koju ste posvetili suprugu?

Pesma mog života Samo takvog hoću, koju sam premijerno pevala prošle godine, 20. oktobra 2007. godine u Sava centru, donela mi je ono što sam poželela. Dragi moji, oprezno sa željama, da znate. Ali, verujte mi, istina je. Kakve su vam misli, takav vam je život.

Koliko vam se život promenio otkada ste se udali?

Velika je promena kada možete da plovite sa nekim ko vas razume, voli, poštuje u sopstvenim različitostima, nego da se uvek nađete kao usamljeni štit, ovom čudesnom i prelepom životu. Vremena je uvek premalo, pogotovo sad. Kada bi bar dan trajao koji sat duže.

Da li je ljubav lajtmotiv u vašoj muzici?

Od detinjstva mi je zamerano kako sam previše osetljiva, romantična, da uveličavam značaj ljubavi, ali niko me dosad nije ubedio da ima nešto značajnije i veće od osećanja ljubavi i vere u ljubav. Danas, kada je profit na pijedestalu, ipak moram da salutiram mojoj večnoj vatri zvanoj ljubav, jer da nije nje, ne bi bilo ni nas, ni naših roditelja, prijatelja, neprijatelja i ostalih, a kakav bi to bio svet!? Bljak.

Koja je najveća satisfakcija u muzici? Sam osećaj pevanja ili pevanje nekome?

Lični doživljaj je neobjašnjiv. Nije uvek isto, ali dogode se trenuci katarze koje primete i moji stalni saradnici, ali i publika. To je neka vrsta čarolije, kada se sjedinjujemo, a nismo ni svesni kako i dokle. Muzika je sve, i bez muzike nema smisla. Uvek volim da citiram Platona: "Kakva vam je muzika, takva vam je država." Pronašla sam istinu u izjavi antičkog mudraca, i pokušavam da pevam uvek prvo sebi, pa onda drugima.

Najavljujete da je tema mjuzikla kako zavesti, osvojiti i zadržati muškarca svojih snova. Otkrijte nam tajnu?

Tajna postoji, ali da li će svi izdržati... A da sačekamo još malo, bar do 20. oktobra? Kada bi svi poverovali u istinu, šta mislite, šta bi bilo? Ja bih se radovala, ali bolje da damo još malo šarene laže. To svi vole, a oni koji ne vole, shvatiće ako pročitaju između redova.

Možda osvojiti muškarca i nije tako teško, ali zadržati?

Težite da ispunite sve svoje želje, čak i one koje do sada niste smeli naglas da izgovorite. Govorite naglas — čuće vas. Kucajte — otvoriće vam se sve što iskreno želite. Alhemija ne trpi laž, a vi kako hoćete.
Imate li snove koje još niste dosanjali?

Kraj ne postoji. Snova uvek imam, još uvek sanjam jer umem da volim i srećna sam kao dete, čak i onda kada me naljute ili misle da ne vidim prevaru.[/color]

Autor: Suzana Obradović | 13.10.2008. | Stil
Sačuvana
Angelina
Administrator
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 4674Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: April 07, 2013, 10:53:55 pm »

*

VERUJEM DA NAJBOLJE DOLAZI

Uvek ostavim neku rezervnu želju, kao kamenčić u cipeli. Zahvalna sam na ovakvom životu, ali želim još više, kaže poznata umetnica povodom nedavnog objavljivanja treće knjige ljubavne poezije

Istaknuti muzički umetnik, uvažena dama srpske šansone, izuzetnih vokalnih sposobnosti, Snežana Berić (umetničko ime Ekstra Nena) komponuje, piše poeziju i prozu, a bavi se i umetničkom fotografijom. Do sada je objavila 10 samostalnih albuma, osvojila dvadeset nagrada na muzičkim festivalima, a pamtimo je i kao zapaženu predstavnicu "Pesme Evrovizije" (1992). Ova svestrana dama ostvarila je niz dramskih uloga na televiziji i u pozorištu, a nedavno je imala promociju i treće knjige pesama "Ne zaboravi me", na kojoj su prisustvovale ugledne zvanice iz srpskog kulturnog života, kao i članovi diplomatskog kora. Snežana Berić stručno se usavršava na doktorskim studijama Fakulteta za kulturu i medije, na kome radi kao asistent.

Šta je bio motiv da napišete drugu knjigu poezije, čija je glavna tema ljubav?

Ovaj treći pesnički rukopis motivisan je životom, događajima, ličnim sudbinama prijatelja i poznanika, slučajnim susretima, rođenjem i umiranjem. Promocija knjige, održana u prepunom holu Univerziteta Megatrend, prikazala je poetizam srpskog stvaralaštva, u prisustvu visokih zvanica srpskog establišmenta. Kako je istakao recenzent Milovan Vitezović, smatra se da se pisac prvom knjigom najavljuje, drugom potvrđuje, a trećom dokazuje.

Da li je zaljubljenost najveća inspiracija za kreativno stvaralaštvo?

Najveća i najznačajnija postignuća urađena su u najvećoj samoći, iako je ljubav sastavni deo moga bića. Taj pečat, da prepoznam ljubav i razumem ljudsku sudbinu, dobila sam rođenjem. Onda se može zaključiti da je zaljubljenost pubertetski niski start, a da zrelost teži ka višem cilju, a to je ljubav. Ne tražite da imenujem nikoga, jer upravo volim. Pesnik u duši, ne zaboravite, ima potrebu da piše i voli. A koga, za publiku nebitno, ali za stvaralaštvo i te kako bitno kako i koga.

Da li smatrate da postoji razlika u načinu na koji voli žena i muškarac?

Razlike su i u načinu prikazivanja osećanja. Muškarac voli očima, a žena ušima. Iako verujem da koga savladaju iskrene emocije, taj ume da voli čisto kao dete, bilo da je muškarac ili žena. Prezirem ljude-mašine, oni treba da žive sami ili da služe čovečanstvu.

Verujete li u sudbinsku ljubav?

Da, retko se doživi, ali sve je moguće, kao što verujem da čovek može da voli dva puta ili veoma malo puta u životu. Onda postoji razlog zašto smo se rodili, jer je srećan onaj koji spozna ljubav.

Zbog čega se kajete?

Zbog preuranjenih odluka, teških reči i osećanja posle kajanja.

Imate li neostvarenu želju?

Naravno, želja i želja. Šta je čovek bez želja? Uvek želim više, ali se ne bunim kada se manje ostvari. Postavljam ciljeve koje mogu sama da ostvarim, bez previše tuđeg uplitanja. Uvek ostavim neku rezervnu želju, kao kamenčić u cipeli. Zahvalna sam na ovakvom životu, ali želim dalje i više.

Koji predmet predajete na fakultetu?

Na Fakultetu za kulturu i medije na Univerzitetu Megatrend radim kao asistent na predmetu interkulturni menadžment i menadžment u likovnoj i muzičkoj umetnosti. Vrlo korisno i u privatnoj komunikaciji sa strancima. Kultura, književnost, muzika, istorija, način oblačenja i gestikuliranja, pregovaranja, zaključivanja posla, a ponajviše znanje o tome šta i kada treba izbegavati, a šta primenjivati kao protokol u poslovnoj komunikaciji. To postaje imperativ i u našim poslovnim uslovima i životu, što dokazuje lično iskustvo.

Kako provodite slobodno vreme?

Kada mogu, spavam do 10.30, gledam filmove, melodrame, istorijske spektakle i komedije, pijem kaficu sa drugaricom, obiđem Adu Ciganliju brzim hodom, radim bar tri puta nedeljno pilates, napišem pokoji prozni tekst ili pesmu, setim se nekih srećnih trenutaka koji se neće ponoviti, čitam reči mudrih ljudi, prošetam što sporije po kiši i udišem ozon, obilazim izložbe, knjižare i prelistavam knjige, mazim mače, kuče, dete ili nekog posebnog i konstantno volim. I sebe, i život. Verujem da najbolje tek dolazi.


Zorica Karanović | 03.07.2009 | Politika
Sačuvana
Stranice: 1   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na: