Muzika

MUZIČKO STVARALAŠTVO I IZVOĐAŠTVO SRBA => Folklorna društva => Temu započeo: Angelina Februar 08, 2011, 12:55:22 amNaslov: KUD "Gradimir" Beograd
Poruka od: Angelina Februar 08, 2011, 12:55:22 am
*

KUD "GRADIMIR" — BEOGRAD


Kultruno-umetničko društvo "Gradimir" nalazi se u samom srcu Vračara gde postoji i radi više od 60 godina. Društvo je svoje prve korake napravilo 13. maja davne 1945. godine kao Društvo drvodeljskih i građevinskih radnika. Naziv je dobilo po Gradimiru Mihajloviću iz Vladičinog Hana. Tokom bogate dugogodišnje aktivnosti KUD "Gradimir" je nastupalo na mnogim scenama u zemlji i inostranstvu, dobijalo značajne nagrade i tako se afirmisalo kao istinski misionar našeg narodnog stvaralaštva.

Danas Društvo okuplja više od 500 aktivnih članova u okviru različitih ansambala: Izvođački ansambl narodnih igara i pesama, pripremni, početni i dečiji ansambl, narodni orkestar, mešovita grupa pevača, vokalni solisti, baletski studio, dramski studio, ansambl veterana, društveni klub.

Programskom raznovršnošću i kvalitetom svrstava se u  red najistaknutijih kulturno-umetničkih društava Beograda i čitave Srbije. Dodajući tome i odlične prostorne uslove za rad Društvo je preraslo klasične oblike kulturno-umetničkog delovanja i na taj način postaje, u pravom smislu te reči, kulturni centar Vračara.

Svi koji volite druženje, igranje, pevanje, sviranje ili glumu, dođite da se družimo i putujemo zajedno!


(http://i461.photobucket.com/albums/qq338/Kulturna-bastina-Srbije/Ostalo/KUDGradimir.jpg)

http://www.kudgradimir.org.yu