ISTORIJSKA DOGAĐANJA

ISTORIJSKA RASKRŠĆA IV => Ustaše — najveći srpski zlotvori => Temu započeo: Angelina Avgust 11, 2012, 02:44:26 amNaslov: Međugorje — ustaška prevara na mestu srpskog stradanja
Poruka od: Angelina Avgust 11, 2012, 02:44:26 am
*

MEĐUGORJE — USTAŠKA PREVARA NA MESTU SRPSKOG STRADANJA


Vest da je italijanski golman Đanluiđi Bufon posetio Međugorje, kao da će to uskoro uraditi i najbolji fudbaler sveta Leonel Mesi, ponovo je otvorilo priču o ovom lažnom svetilištu, na kojem Hrvati već decenijama varaju katolike iz celog sveta.

I pored toga što je i sam Vatikan pre tri godine izdao saopštenje u kojem odbacuje Međugorje kao sveto mesto, katolička crkva u Hrvatskoj ne želi da prizna prevaru, ali ni pravu istinu o ovom mestu kraj Čitluka.

Iako se očekivalo, zvanično saopštenje Vatikana, u kojem je raščinjen katolički sveštenik Tomislav Vlašić, odgovoran za uspostavljanje lažnog kulta Bogorodice, nije bilo dovoljno da se stavi tačka na političko-poslovnu priču, koju deo hrvatskog sveštenstva režira već punih 28 godina.

Iako je decenijama ćutao o hercegovačkim "čudima", Vatikan ih je ipak odbacio i pokrenuo istragu protiv Vlašića, takozvanog duhovnog vođe šestoro dece, koja su tvrdila da im se od 1981. godine, pa do danas, Devica Marija prikazala neverovatnih 40 hiljada puta. Pored optužbe za "manipulaciju svesti" lakovernih katolika, Vlašić se tereti i za seksualni odnos s jednom časnom sestrom.

A ako se pogleda u istoriju, postaje i jasno zašto je katoličkom sveštenstvu bilo toliko stalo da baš u Međugorju uspostave lažni kult.

S druge strane brda, na kojem se Devica Marija navodno ukazivala hrvatskoj deci, ustaše su 24. juna 1941. godine mučile i ubile svih sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić Nešto kasnije, ustaški odredi pobili su 3.000 muškaraca, žena i dece, gotovo sve srpske nacionalnosti i zakopali ih u jamu kod Međugorja!

Godinu dana posle smrti Josipa Broza, 24. juna 1981. godine, a upravo na godišnjicu ustaškog pokolja, šestoro dece iz hrvatskih porodica (najmlađi je imao 10, a najstariji 16 godina), videlo je u Međugorju Devicu Mariju, vest su rekli roditeljima i to je bilo dovoljno da se stvori kult, zbog koga je ovo hercegovačko selo do danas posetilo preko 30 miliona hodočasnika.

Ukazanje Majke Božje odmah su potvrdili njihovi duhovni staratelji, franjevački fratar Marko Zovko (kasnije javno ustaški nastrojen), kao i Tomislav Vlašić, protiv koga je Vatikan nedavno i pokrenuo istragu. Posebno interesantan podatak je da se među decom sa "medijumskim moćima", našla i unuka ustaše Mata Ivankovića, koji je učestvovao u pokolju tri hiljade Srba u Međugorju!

Ubrzo je postalo jasno da lokacija "ukazivanja", u blizini srpske masovne grobnice, nije odabrana ni malo slučajno. Odmah po objavljivanju "čuda", verski obredi su pretvoreni u propagandu ustaštva. Pevane su pesme u čast Ante Pavelića, a na stenama i fasadama osvanuli su ustaški simboli, kao i spiskovi srpskih porodica za likvidaciju.

Ispostavilo se da je Međugorje imalo jednu od većih uloga za oživljavanje hrvatskog ekstremnog nacionalizma. Vatikan je iz njemu znanih razloga, tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, ostao nem na sva događanja izrežirana od grupe sveštenika.

A prvobitno "osvešćivanje" hrvatske nacije, kasnije se pretvorilo u bogaćenje istih sveštenika, čije je lažno stvoreni kult privukao veliki broj katolika iz tadašnje Jugoslavije, ali i celog sveta. Iz Amerike, Engleske, Azije… dolazili su puni čarter letovi ljudi, koji su želeli da vide hrišćansko čudo u jednoj komunističkoj zemlji.

Međugorje je tako postalo turistička meka, koja i danas ima najviše smeštajnih kapaciteta u celoj BiH (više od 15.000), a zaslužno je i za preko 50 posto ukupnog prihoda od turizma.

GOSPA SAMO HRVATSKA?

Šestoro hrvatske dece su godinama otkrivali svoja viđenja i razgovore sa Gospom. Majka Božja je prema njihovim svedočenjima postajala sve više Hrvatica. Tako su, 1. marta 1984. godine, mali franjevački vidovnjaci tvrdili da im je Ona rekla: "Iz posebnih razloga, ja sam izabrala ovu parohiju"!?

ZARADA

Deca koja su tvrdila da su videla Gospu, danas žive luksuzno, baš kao i stanovnici Međugorja, koji i dalje, uprkos osude Vatikana, ubiraju veliku zaradu od verskog turizma.

Aleksej Dimitrijević | Srbin.info (http://srbin.info/2012/07/%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%98%D0%B5-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83-%D1%81%D1%80/)


Naslov: Demonsko lice Međugorja
Poruka od: Angelina Avgust 11, 2012, 02:54:15 am
*

DEMONSKO LICE MEĐUGORJA


Znam, svi dobri vjernici ustuknuće pred mojim naslovom, ali ja upravo to pitanje postavljam sebi već odavno, to jest od kako sam saznao da je sa druge strane brda na kome se navodno pojavila Bogorodica, u jamu bačeno oko tri hiljade žrtava.

Gledam ovih dana na švajcarskoj i austrijskoj televiziji hvalospjeve Međugorju, možda skupo plaćene, a možda samo dobronamjerne, pa se pitam da li neko od trideset miliona posjetilaca koji su prošli kroz Međugorje u poslednjih trideset godina zna da je sa druge strane brda u jamu bačeno tri hiljade ljudi, a da su među ubicama bili i oni koji su nosili franjevačke i svešteničke mantije?

JAME KOD MEĐUGORJA

Na žalost i sramotu katoličke crkve u skoro svim hercegovačkim zločinima nad Srbima učestvovali su rimokatolički sveštenici. "Jame kod Međugorja, Humca, Šurmanaca, Bivolje Brda, Nevesinja i Sebišine, u kojima je pobacano nekoliko hiljada Srba, mutna krvava voda Neretve u aprilu i maju 1941, kao i Topola kod Opuzena ostat će u sjećanjima kao najkrvavije doba istorije ovih naroda, u kojem su na žalost i sramotu sudjelovali oni, koji su se pokrivali fratarskim i svešteničkim mantijama."

Sjećam se; pred pedesetu godišnjicu od stradanja u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, srpski narod je počeo da sa hercegovačkih jama skida betonske oklope, koje je početkom šezdesetih godina postavila titovska vlast, u namjeri da prikrije hrvatske zločine. Tako su se posle pet decenija stekli uslovi za hrišćansku i civilizovanu sahranu žrtava koje stradaše u neopisivim mukama samo zato što su bili pravoslavni Srbi.

Mještani sela Prebilovaca kod Čapljine su od decembra 1989. godine vodili rat nerava sa državnim i političkim vlastima, ne bi li dobili dozvolu da se otvori Šurmanačka jama kod Međugorja, i iz nje izvade zemni ostaci velikog broja srpskih novomučenika, među njima i 500 prebilovačkih žena, djevojaka i djece. Od opštine Čapljina su dobili dozvolu tek 12. oktobra 1990. godine, kada su zaprijetili da će svi stupiti u štrajk i da djecu neće slati u škole.

Prije ovoga, pretežno srpske opštine Trebinje i Ljubinje, dozvolile su da se otvore jame Ržani do (Jagodnjača), Pandurica i Kapavica, u koje je u junu 1941. bačen veliki broj Srba iz Popova Polja, Ljubinja sa okolinom i drugih mijesta. Jame su otvorili i iz njih mošti stradalih iznijeli trebinjski speleolozi na čelu sa Miroslavom Kurtovićem, čovjekom koji se sav posvetio ovom poslu.

U jamama je ispod gomile kamenja koje su ustaše gurale za žrtvama nađeno preko 1000 kostura sa predmetima žrtava i dokazima mučenja i svireposti dželata: bodljikavom žicom, lancima sa katancima, ekserima i dr. U Kapavici na dnu jame identifikovani su ostaci sveštenika Dušana Manastirlića, koji je prvi gurnut na čelu niza vezanih Srba, uz ustaško cerekanje: "Hajde, pope, povedi Srbe u crkvu". Na njegovoj lobanji sačuvali su se pramenovi kose. Sve ove jame, koje u grozoti predvodi Šurmanačka, sraman su žig na licu čovječanstva. Otkud se baš na ovom podneblju stvoriše takve spodobe koje najviše poniziše ljudski rod i dovedoše u pitanje smisao čovjekovog postojanja?

BEZ POZIVA NA POKAJANJE

Od kud baš na ovom podneblju da se ukaže Bogorodica i to potomcima onih koji su napravili najgroznije zločine i u krilu one crkve čiji su fratri i sveštenici učestvovali u zločinima? Zar ne bi bilo za očekivanja da je Presveta Djevica poslala poruku koja bi zvala na pokajanje i pomirenje? Moralo bi tako da bude jer sa druge strane brda, na kojem se Djevica Marija navodno ukazivala hrvatskoj deci, ustaše su 24. juna 1941. godine mučile i ubile svih sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić. Nešto kasnije, ustaški odredi pobili su 3.000 muškaraca, žena i djece, gotovo sve srpske nacionalnosti i zakopali ih u jamu kod Međugorja.

Očekivao sam nekako tih osamdesetih godina da ću pročitati ili čuti vijest da su djeca iz Medjugorja dobila zadatak da prenesu narodu poruku o pokajanja i pomirenju, ali se to na žalost nije desilo. Šestoro hrvatske dece koji su godinama otkrivali svoja viđenja i razgovore sa Bogorodicom, izjavljivali su da je Majka Božija prema njihovim svedočenjima postajala sve više Hrvatica. Tako su, 1. marta 1984. godine, mali franjevački vidovnjaci tvrdili da im je Ona rekla: "Iz posebnih razloga, ja sam izabrala ovu parohiju"!?

I to kada sam čuo još uvijek sam se nadao da će sledeća poruka biti poruka o pokajanju i pomirenju zbog svih onih zločina počinjenih u NDH, a naročito zločina koji se dogodio sa druge strane brda na kojem se navodno pojavila Majka Božija.

DEMONSKO LICE MEĐUGORJA

Početkom devedesetih prestao sam da se nadam poruci o miru i počeo da sagledavam demonsko lice fenomena iz Međugorja. Umjesto da stigne poruka o miru oglasili su se ratni bubnjevi i ponovo smo zagazili u klaonicu od koje se još barem pola vijeka nećemo oporaviti. Naročito sam se razočarao vidjevši da su zločinci mogli biti pohrvaćeni i pokatoličeni Srbi jer samo četrdeset i šest godina prije tog zločina u katoličkoj enciklopediji iz 1895, muhamedanci i katolici u BiH su proglašeni Srbima.


Vatikan u svojoj Katoličkoj Enciklopediji piše da su muhamedanci i katolici Bosne i Hercegovine Srbi i da su Srbi 98% stanovnistva Bosne i Hercegovine:
 
"According to the census of 22 April 1895, Bosnia has 1,361,868 inhabitants and Herzegovina 229,168, giving a total population of 1,591,036. The number of persons to the square mile is small (about 80), less than that in any of the other Austrian crown provinces excepting Salzburg (about 70). This average does not vary much in the six districts (five in Bosnia, one in Herzegovina). The number of persons to the square mile in these districts is as follows: Doljna Tuzla, 106; Banjaluka, 96; Bihac, 91; Serajevo, 73, Mostar (Herzegovina), 65, Travnik, 62. There are 5,388 settlements, of which only 11 have more than 5,000 inhabitants, while 4,689 contain less 500 persons. Excluding some 30,000 Albanians living in the south-east, the Jews who emigrated in earlier times from Spain, a few Osmanli Turks, the merchants, officials. and Austrian troops, the rest of the population (about 98 per cent) belong to the southern Slavonic people, the Serbs.Znam da oni zbog kojih sam napisao ovo pismo, a to su katolici cijelog svijeta, nikada neće biti u prilici da ovo pročitaju jer nijedne novine u državama u kojima žive neće objaviti ovakav tekst, ali se nadam da, ako milijarda katolika neće biti u prilici da ovo pročita, da će barem moji prijatelji katoličke vjere pročitati i zapitati se šta se krije u Međugorju?

Bogorodica ili demon?

Autor: Miodrag Lukić
Izvor: Koreni.net, vesti 011 | Magacin (https://magacin.wordpress.com/2011/12/28/%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%98%D0%B0/)